Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • البرادعی: ایران خطر هسته‌ای برای جهان نیست البرادعی: ایران خطر هسته‌ای برای جهان نیست
    شنبه ۱۱ فروردین ۱۳۸۶ ساعت ۱۰:۰۹

    محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که ایران در حال حاضر، خطر هسته‌ای برای جهان نیست. البرادعی پنجشنبه شب در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "العربیه"، اظهار داشت: "ایران در حال حاضر برای هیچ کشوری، خطر هسته‌ای محسوب نمی‌شود." وی گفت: "مشکل پرونده هسته‌ای ایران به این برمی‌گردد که این کشور از ‪ ۲۰‬سال پیش فعالیت‌های هسته‌ای خود را آغاز کرد ولی این فعالیت‌ها را به آژانس گزارش نکرد که البته، ایران برای این کار خود دلیل داشت و آن دلیل ه

    محمد البرادعی مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت که ایران در حال حاضر، خطر هسته‌ای برای جهان نیست. البرادعی پنجشنبه شب در گفت وگو با شبکه تلویزیونی "العربیه"، اظهار داشت: "ایران در حال حاضر برای هیچ کشوری، خطر هسته‌ای محسوب نمی‌شود." وی گفت: "مشکل پرونده هسته‌ای ایران به این برمی‌گردد که این کشور از ‪ ۲۰‬سال پیش فعالیت‌های هسته‌ای خود را آغاز کرد ولی این فعالیت‌ها را به آژانس گزارش نکرد که البته، ایران برای این کار خود دلیل داشت و آن دلیل هم این بود که تحت مجازات و تحریم بود و آن هنگام قادر نبود فعالیت‌هایش را به شکل علنی انجام دهد و اعلام کند." وی تصریح کرد: "بخشی از اظهارات ایران در این‌باره صحیح است، زیرا واقعا ایران تحت تحریم بود ولی مشکل آژانس این است که نتوانست طی این مدت، فعالیت‌های ایران رااز نزدیک ملاحظه کند و مطمئن شود همه‌این فعالیت‌های ‪ ۲۰‬ساله با اهداف صلح آمیز انجام شده‌است یا خیر. طی سال‌های اخیر بررسی‌های خوبی انجام شد و به‌لحاظ فنی هیچ دلیل و مدرک مشخصی مشاهده نکردیم که دال بر وجود برنامه اتمی نظامی در ایران باشد و این مساله، از اهمیت بسیاری برخوردار است." مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی افزود: مشکل هسته‌ای ایران را تنها می‌توان از راه مذاکره و گفت وگوی همه‌جانبه درباره مساله هسته‌ای و نیز امنیت عمومی منطقه و آینده این منطقه، حل و فصل کرد. جنگ، راه حل این مشکل نیست، بلکه یک فاجعه و مصیبت در منطقه است که در صورت وقوع، مسائل را پیچیده‌تر می‌کند. حل مساله هسته‌ای ایران باید در راستای حل کامل و همه جانبه مسائل امنیتی منطقه صورت گیرد.

    مشکل هسته‌ای ایران را تنها می‌توان از راه مذاکره و گفت وگوی همه‌جانبه درباره مساله هسته‌ای و نیز امنیت عمومی منطقه و آینده این منطقه، حل و فصل کرد. جنگ، راه حل این مشکل نیست، بلکه یک فاجعه و مصیبت در منطقه است که در صورت وقوع، مسائل را پیچیده‌تر می‌کند. حل مساله هسته‌ای ایران باید در راستای حل کامل و همه جانبه مسائل امنیتی منطقه صورت گیرد.
    هدف از تحریم‌های شورای امنیت، ارسال این پیام به ایران است که جامعه جهانی نسبت به اهداف آینده ایران نگران است و خواستار اقدامات اعتمادسازی از سوی تهران است. البرادعی در بخش دیگری از این مصاحبه اظهار داشت: "بدون هیچ تردیدی باید در آینده نزدیک یا دور، مذاکراتی در این‌باره صورت گیرد." وی تاکید کرد: "جامعه جهانی و به‌خصوص جهان غرب، باید تفاوت بین کار فنی که آژانس انجام می‌دهد را با ارزیابی‌های سیاسی که شورای امنیت انجام می‌دهد، درک کنند. با وجود آنکه درباره عراق صراحتا گفتیم که مدرکی درباره وجود سلاح هسته‌ای در عراق در اختیار نداریم، به ما فرصت کافی برای ادامه بازرسی داده نشد و جنگ آغاز شد. امیدواریم درباره ایران، جامعه جهانی به سخن ما توجه کند، زیرا آژانس می‌گوید فرصت زیادی برای مذاکره با ایران وجود دارد. نباید فعالیت‌های آژانس به عنوان دستاویزی برای انجام عملیات نظامی مورد استفاده قرار گیرد." وی گفت: "برخی فکر می‌کنند من به عنوان نماینده آژانس باید عصای جادویی داشته باشم ولی چنین نیست، مثلا مایلم همین امروز تاسیسات هسته‌ای اسرائیل را هم بازرسی کنم. با توجه به امضای پیمان منع تکثیر تسلیحات هسته‌ای از سوی ایران، من می‌توانم از این کشور خواسته‌هایی داشته باشم، ولی درباره ‪ ۹‬کشور از جمله اسرائیل، پاکستان، هند و آمریکا که این پیمان را امضا نکردند، اختیاری ندارم. نظام بین‌المللی که برخی کشورها بمب اتمی داشته و برخی نداشته باشند، نمی‌تواند تداوم یابد. اگر این ‪ ۹‬کشور برای عاری کردن جهان از سلاح هسته‌ای تلاش نکنند، شاهد تلاش کشورهای بیشتری برای دست‌یابی به سلاح هسته‌ای خواهیم بود." البرادعی گفت: "هیات مذاکره‌کننده ایرانی دارای یک راهبرد روشن است و من تصور می‌کنم ایران می‌خواهد گزینه غنی‌سازی را به عنوان گزینه راهبردی خود در آینده حفظ کند ولی این امر لزوما برای ساخت سلاح هسته‌ای نیست بلکه به این دلیل که بتواند با قدرت به همسایگانش این پیام را بدهد که می‌تواند طی چند ماه، سلاح هسته‌ای داشته باشد و می‌تواند در موقعیت ‪ ۱۴‬کشوری باشد که توان غنی‌سازی دارد، لذا باید موقعیت ویژه ایران را در نظر داشته باشند."



    خبر
    نام منبع: Anti War
    شماره مطلب: 9721
    دفعات دیده شده: ۱۰۴۴ | آخرین مشاهده: ۳ هفته پیش