Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • چیستی و چرایی فتنه آمریکایی-اسرائیلی در سال ۱۴۰۱
    یکشنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱ ساعت ۱۰:۰۱

    چیستی و چرایی فتنه آمریکایی-اسرائیلی در سال ۱۴۰۱ طی سال های اخیر جنگ شناختی گسترده ای در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی در جریان بوده است. البته این جنگ با هدف گذاری حساب شده اذهان و قلوب مردم ایران را هدف

    طی سال های اخیر جنگ شناختی گسترده ای در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی در جریان بوده است. البته این جنگ با هدف گذاری حساب شده اذهان و قلوب مردم ایران را هدف قرار داده است.

    در روزهای پایانی تابستان ۱۴۰۱ که شور اربعین حسینی به اوج خود رسیده و فضای کشور متأثر از آن بود، ناگهان به علت حادثه فوت دختری به نام «مهسا امینی» در ساختمان وزرا پلیس امنیت اخلاقی، فضای رسانه ای ضدانقلاب و شبکه های اجتماعی سرشار از محتوای دعوت به اغتشاش و آشوب شد و به سرعت اغتشاشات خیابانی به بهانه این حادثه آغاز گردید. شدت واکنش های چهره های سلبریتی، برخی ورزشکاران و سیاسیون به موضوع مرگ «مهسا امینی» و اغتشاشات به وجود آمده در پی آن، شدت هجمه رسانه ای بی سابقه در جهان در شبکه های رسمی و فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و نیز به خط شدن چهره های رسانه ای و سلبریتی های غربی در واکنش به آن، نشان می دهد که این اغتشاشات نه یک امر طبیعی در یک بستر اجتماعی بلکه یک سناریوی از پیش برنامه ریزی شده امنیتی برای ایران بوده که باخبر فوت تلخ مهسا امینی، بستر مناسب را برای آغاز یافته است.

    ازنظر استراتژیست های آمریکایی، نظم جهانی کنونی که ماحصل جنگ جهانی دوم و سپس فروپاشی شوروی در جنگ سرد با آمریکا است امروز با چالش های جدی مواجه شده است و چین، روسیه و ایران اصلی ترین قدرت هایی هستند که این نظم را به چالش کشیده و در حال تغییر آن هستند. ازاین رو برای مقابله با روند تضعیف قدرت رهبری جهانی آمریکا و جلوگیری از تغییر نظم جهانی لازم است که هرچه سریع تر کشورهای چالش زا را تضعیف نموده و از میدان به درکرد. آمریکایی ها در تلاش هستند تا باسیاست های حمایتی خود از اوکراین و قرار دادن هرچه بیشتر اروپا در برابر روسیه، این کشور را در این منطقه زمین گیر کرده و به ورطه مشکلات اقتصادی و شورش های اجتماعی بکشانند. آمریکا همچنین تمام تلاش خود را درباره چین معطوف به ایجاد بی ثباتی در حریم امنیتی این کشور از طریق تشدید منازعه تایوان و ایجاد محور ضد چینی در آن منطقه نموده است.

    آمریکایی ها به این نتیجه رسیده اند که مهار ایران و فروپاشی آن، یکی از مهم ترین اقدامات ضروری برای مهار تغییر نظم جهانی و افول جایگاه جهانی آمریکا است. نقش آفرینی فعال جمهوری اسلامی ایران در تقویت بلوک بندی های جهانی و حرکت به سمت ایجاد یک محور راهبردی با مشارکت روسیه و چین به عنوان دو قدرت بزرگ جهانی سبب شده که ازنظر آمریکا، ایران به عنوان یک عامل مؤثر در کاهش هژمونی این کشور و تهدید جدی منافع غرب تلقی شود. کابوس همگرایی و هم افزایی قدرت ایران با کشورهایی چون روسیه و چین موضوع جدید نیست و ۷۰ سال پیش ژنرال «آیزن هاور» در ۲۹ نوامبر ۱۹۵۲ در نخستین مصاحبه عمومی خود پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور آمریکا گفته بود:

    «گمان نمی کنم منطقه ای مهم تر از ایران روی نقشه جغرافیای جهان وجود داشته باشد. ایران از ذخایر سرشار انرژی برخوردار است و در چهارراه جهان واقع شده است. اگر روزگاری ایران و شوروی باهم کنار بیایند دیگر کره زمین جای امنی برای غرب نخواهد بود. همچنین نباید وضعیتی پیش بیاید که ایران به گذشته دور خود بازگردد و به یک قدرت نظامی تبدیل شود. وای به روزی که میلیتاریسم ایرانی زنده شود. بروید تاریخ این کشور را بخوانید تا متوجه حرف من شوید.»

    چیستی و چرایی فتنه آمریکایی-اسرائیلی در سال ۱۴۰۱

    بر اساس همین نگاه است که آمریکایی ها در مذاکرات هسته ای صرفاً به دنبال مهار هسته ای ایران نیستند بلکه می خواهند ریل گذاری فروپاشی سیاسی-اجتماعی ایران را رقم بزنند. بر این اساس مذاکرات هسته ای و مهار هسته ای ایران زمینه ساز مهار ایران در حوزه های دیگر همچون عمق راهبردی در منطقه غرب آسیا، مهار توان نظامی و موشکی و آغاز تغییر در فضای فرهنگی و سیاسی داخلی آن خواهد بود. ازنظر آمریکایی ها ایران باید به هر شکل ممکن به برجام موردنظر آن ها بازگردد و قبول کند که به مذاکرات جامع بر سر سایر مسائل خواهد پیوست.

    شواهد نشان می دهد که ایجاد اغتشاشات و شورش اجتماعی درواقع همان پلن B آمریکایی ها است. بررسی سابقه اقدامات آمریکا در دوره حضور دمکرات ها نشان می دهد که دمکرات ها برخلاف جمهوری خواهان که به گزینه های سخت تر مثل حمله نظامی علاقه مند هستند، علاقه خاصی به استفاده از گزینه های نرم و نیمه سخت همچون ایجاد اغتشاش و آشوب در کشورهای هدف دارند و کارنامه آنان در ایجاد انقلاب های رنگی در کشورهای مختلف مبین این حقیقت است. ازجمله ایجاد فتنه ۸۸ در ایران که در زمان دولت دمکرات اوباما اتفاق افتاد و در همان زمان نیز جو بایدن رئیس جمهور کنونی نیز معاون رئیس جمهور وقت آمریکا بود.

    با توجه به عدم پذیرش بازگشت به برجام با فکت شیت آمریکایی طی ماه های گذشته علی رغم فشار سیاسی و رسانه ای سنگینی که برای تحمیل آن به ایران صورت گرفت به نظر می رسد با اغتشاشات اخیر و تلاش برای بی ثبات سازی در ایران، اجرای پلن B از طرف آمریکایی ها وارد فاز اجراشده است و به نظر می رسد پلن B یک پلن جنگ محاسباتی است که از طریق ایجاد انزوا و فشارهای بین المللی ذکرشده، اغتشاش و آشوب داخلی و همچنین معبرسازی تهدید می بایست جمهوری اسلامی ایران را به تجدیدنظر در محاسبات و محاسبه مجدد برساند تا به ناچار توافق جامع (پلن A) را با شرایطی متفاوت شامل پذیرش مذاکرات در موضوعات فرابرجامی همچون مسائل منطقه ای و موشکی بپذیرد.

    ایران پیش ازاین در سال ۱۳۷۸ و به خصوص ۱۳۸۸ شاهد ایجاد فتنه با ماهیت کاملاً سیاسی توسط سرمایه های غرب در ایران و با هدایت آمریکایی ها بوده است. در دی ماه ۱۳۹۶ و نیز آبان ماه ۱۳۹۸ نیز ایران شاهد آشوب و اغتشاش با ماهیت عمدتاً اقتصادی و معیشتی بوده است. در سال های اخیر با تحریم های شدید آمریکا علیه ایران به خصوص کمپین فشار حداکثری ترامپ، جامعه ایران دچار مشکلات شدید معیشتی و اقتصادی گردید که سبب شکل گیری اغتشاشات در دی ماه ۱۳۹۶ و آبان ماه ۱۳۹۸ شد. تجربه این فتنه ها به آمریکایی ها و صهیونیست ها نشان داد که اغتشاش بر پایه صرفاً مسائل سیاسی یا معیشتی از انرژی لازم جهت واردکردن جامعه به چرخه بی ثباتی و خشونت و کشاندن جمعیت زیادی از مردم برخوردار نیست.

    از طرفی تغییر دولت در ایران و روی کار آمدن دولت جدید و برخی اقدامات مثبت اقتصادی به نفع دهک های پایین جامعه، امید به ایجاد اغتشاش با استفاده از مشکلات معیشتی دهک های پایین جامعه و قشر متوسط به پایین تا حدی از بین رفت. بافهم همین واقعیت، آمریکایی ها در سناریوی فتنه جدید توجه ویژه به ظرفیت برخی مسائل فرهنگی-اجتماعی کرده و زمین اصلی منازعه و دو قطبی سازی منتهی به آشوب را در این موضوعات تعریف کردند و البته تلاش نمودند تا ظرفیت های دیگر را نیز فعال نمایند. ازاین رو در فتنه ۱۴۰۱ با توجه به برنامه ریزی های پیشینی صورت گرفته تلاش نمودند تا با محور قرار دادن مسائل فرهنگی-اجتماعی به هم افزایی همه ظرفیت های سیاسی، اقتصادی و امنیتی با آن پرداخته و یک فتنه ترکیبی بی سابقه ایجاد نمایند. با این وصف می توان گفت فتنه ۱۴۰۱ و اغتشاشاتی که همچنان تلاش می شود تازنده نگه داشته شود یک سناریوی طراحی شده آمریکایی با کمک رژیم صهیونیستی و سایر متحدین این کشور است که بر بستری از تضادها و گسل های فرهنگی- اجتماعی ایران که طی یک سال اخیر برای عمیق تر شدن آن ها تلاش ویژه صورت گرفت، ایجادشده است.

    در طی مدتی که دولت دمکرات آمریکا در حال مذاکره با تیم جدید مذاکرات هسته ای ایران بود، برنامه ریزی و اقدام برای زمینه سازی پلن B به صورت موازی در حال انجام بود. شواهد نشان می دهد که این پلن به صورت چندمرحله ای طراحی و اجرایی شده است:

    فاز ۱: جنگ شناختی (دست کاری اذهان با جنگ رسانه ای و شبکه های اجتماعی)

    فاز ۲: اغتشاش و شورش اجتماعی (خیابانی سازی اعتراضات و تقابل مردم با حاکمیت)

    فاز ۳: سوریه سازی (تصاعد خشونت و به میدان آوردن ظرفیت ها در حوزه امنیتی و نظامی)

    چیستی و چرایی فتنه آمریکایی-اسرائیلی در سال ۱۴۰۱

    فاز ۱: جنگ شناختی (دست کاری اذهان با جنگ رسانه ای و شبکه های اجتماعی)

    طی سال های اخیر جنگ شناختی گسترده ای در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی علیه جمهوری اسلامی در جریان بوده است. البته این جنگ با هدف گذاری حساب شده اذهان و قلوب مردم ایران را هدف قرار داده و سبب شده که گزاره هایی همچون سیاه دیدن شرایط کشور و ناامیدی از بهبود وضعیت به صورت مؤثری در ناخودآگاه جمعی بخش قابل توجهی از مردم تثبیت شود. دشمنان انقلاب اسلامی بامطالعه فتنه ۸۸ و فتنه دی ماه ۹۶ و آبان ۹۸ به این نتیجه رسیده اند که حوزه های سیاسی و اقتصادی به تنهایی توان کافی برای ایجاد شورش اجتماعی گسترده در ایران را ندارند. در فتنه ۸۸ که کاملاً یک فتنه با ماهیت سیاسی بود انرژی زیادی برای تداوم فتنه گذاشته شد ولی درنهایت با عدم استقبال طیف گسترده مردم مواجه گردید و با حضور مردم به پایان رسید. در فتنه های ۹۶ و ۹۸ نیز که ماهیت اقتصادی و معیشتی داشتند درصد بسیار پایینی از قشر پایین جامعه مشارکت کرده و به همین علت خیلی زود به پایان رسید. ازاین رو برنامه ریزی گردید تا در فتنه ۱۴۰۱ به صورت جدی موضوع فرهنگ و دوقطبی های فرهنگی-اجتماعی انرژی لازم برای کشاندن طبقات مختلف جامعه به صحنه اغتشاش را تأمین کند. با توجه به فراگیر شدن شبکه های اجتماعی و نفوذ مؤثر پلتفرم های آمریکایی و صهیونیستی در فضای مجازی ایران، موضوعات فرهنگی به یک فراگیری قابل توجهی رسیده و دغدغه گروه های مختلفی از مردم شده که دو قطبی سازی حول آن به خصوص در بستر نارضایتی های اقتصادی و سیاسی، زمینه را برای پیوند زدن گروه های مختلف مردم در طبقات مختلف اجتماعی فراهم کند. همچنین با حضور ۸ ساله جریان غرب باور در دولت قبل و اثرگذاری این حضور در حوزه فرهنگ و آموزش به خصوص در وضعیت فرهنگی مدارس، زمینه حضور برخی نوجوانان بیش ازپیش در این سناریو فراهم شده بود. با این اوصاف مهم ترین اقدامات دشمن در حوزه جنگ شناختی طی یک سال اخیر برای آماده نمودن شرایط ایجاد شورش اجتماعی عبارت اند از:

    قداست زدایی و حریم شکنی از رهبری:

    این محور که از سال های گذشته کم وبیش در جریان بوده طی یک سال اخیر با نقش آفرینی افرادی همچون «مصطفی تاج زاده» وارد فاز جدیدی شده بود. با توجه به اهمیت نقش رهبری در قوام و استحکام جامعه و حاکمیت و پیشبرد کشور برای دستیابی به اهداف کلان، قداست شکنی و از محوریت انداختن این جایگاه و شخص ولی فقیه برای پیشبرد یک فتنه بزرگ کاملاً لازم و ضروری است. لذا از یک سال پیش با محوریت برخی افراد در رسانه ها و شبکه های اجتماعی، این هدف با جدیت پیگیری گردید و البته مدتی قبل از آغاز فاز اغتشاشات خیابانی فتنه نیز شایعه درگذشت رهبر معظم انقلاب به صورت بسیار پررنگ ایجاد شد تا اعتمادبه نفس اغتشاشگران را برای حضور درصحنه و ایجاد شورش و آشوب بیشتر کند.

    دو قطبی سازی های فرهنگی:

    همان گونه که گفته شد بستر و بهانه اصلی آغاز فاز عملیاتی و اجتماعی سازی فتنه فوق بر بستر دوقطبی سازی های فرهنگی صورت گرفت. دوقطبی هایی که بستر آن از مدت ها قبل وجود داشت و طی یک سال گذشته به طور ویژه به آن دامن زده شد. دراین بین توجه ویژه به موضوع زنان که نیمی از جامعه را تشکیل می دهند و علاوه بر آن، به دلیل قوی بودن احساسات و عواطف در میان آن ها، راحت تر تحریک شده و به صحنه می آیند و جامعه نیز نسبت به آن ها حساسیت بیشتری به خرج می دهد. با این اوصاف طی یک سال گذشته دو قطبی سازی فرهنگی در موضوعات مختلف به خصوص حول مسئله زنان با جدیت پیگیری شد.

    برخی از اقدامات صورت گرفته طی یک سال اخیر بر سر موضوعات فرهنگی-اجتماعی دوقطبی ساز و بحران ساز که عمدتاً در بستر شبکه های اجتماعی و رسانه های نوین پیگیری شدند عبارت اند از:

    • انتشار منظم ویدئوها و مطالب زیاد علیه گشت ارشاد در شبکه های اجتماعی
    • راه اندازی کمپین های مختلف کشف حجاب و بی حجابی نمایی در شبکه های اجتماعی
    • انتشار بیانیه «تفنگت را زمین بگذار» توسط برخی سینماگران و سلبریتی ها در مقطع پس از حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان و مطالبه خلع سلاح نیروهای نظامی و امنیتی
    • دو قطبی سازی با قشر مذهبی جامعه و نفرت پراکنی علیه این آن ها پس از اجرای همگانی سرود «سلام فرمانده»
    • بیانیه میرحسین موسوی علیه مدافعان حرم و اهانت به سردار شهید همدانی
    • برخی اقدامات مشکوک در جبهه خودی و اقدام برخی چهره های مشهور انقلابی در دو قطبی سازی و نفرت پراکنی علیه سلبریتی ها (هجمه به سلبریتی ها و سوق دادن آن ها به دشمنی علیه انقلاب و نظام)

    فاز ۲: اغتشاش و شورش اجتماعی (خیابانی سازی اعتراضات و تقابل مردم با حاکمیت)

    برآورد دشمنان انقلاب اسلامی و آمریکایی ها این بود که با شعله ور شدن فتنه در بستر موضوعات فرهنگی، با توجه به نارضایتی های گسترده در حوزه معیشتی، بخشی از طبقه متوسط به بالا که دغدغه های آزادی های فرهنگی از جنس اباحه گرایانه دارد با آن بخش از طبقات متوسط و پایین جامعه که دغدغه معیشتی داشته ولی با گسترش شبکه های اجتماعی و فرهنگ لیبرال همراه آن، دارای دغدغه های مشابه فرهنگی نیز شده اند پیوند خورده و یک حرکت بزرگ اجتماعی به وجود خواهد آمد. به خصوص با این تحلیل که با طولانی شدن فرآیند مذاکرات هسته ای برای رفع تحریم ها که امیدهایی در اذهان برای کاهش مشکلات اقتصادی به وجود آورده بود، کم کم این امیدها کمرنگ شده و انگیزه اعتراضی مردم و شورش اجتماعی بالا رفته است.

    از طرفی اقدامات صورت گرفته در فاز ۱ که عمدتاً با محوریت شبکه های اجتماعی انجام شد به طورقطع در فضای اجتماعی نیز با شبکه سازی واقعی و آمادگی برای شروع اغتشاش و آشوب همراه بوده است. بر اساس شواهد موجود گروه های شرکت کننده و فعال در اغتشاشات شامل گروه های سازمان دهی شده شامل عمدتاً نوجوانان و جوانان دهه هشتادی و نیمه دهه هفتاد بودند که به صورت گروه های ۳۰-۴۰ نفره اقدام به ایجاد آشوب و اغتشاش می نمودند. طی یک دهه گذشته با ضعف سیستم آموزشی کشور و عدم کنترل جدی بر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی توسط حاکمیت و کوتاهی خانواده ها در این موضوع، نسلی از نوجوانان تربیت شده اند که اساس تربیت آنان بر مبنای فرهنگ غربی بوده و هیچ دل بستگی ملی و دینی خاصی ندارند. به خصوص طی چند سال اخیر با شیوع کرونا و مجازی شدن آموزش، نفوذ شبکه های اجتماعی و فرهنگ منحط غربی بر این نوجوانان بیشتر گردید و بخشی از همین ها نیروی لازم برای اغتشاش را فراهم نمود.

    این گروه ها نوجوان و بسیار جوان، بستر فعالیت و هماهنگی خود را در شبکه های اجتماعی و پلتفرم های غربی مانند واتساپ، اینستاگرام و تلگرام قرار داده و از طریق این شبکه ها دستورالعمل های لازم را دریافت و اجرا می کردند. عملیات رسانه ای هماهنگ و بی سابقه ارتش رسانه ای دشمنان و رسانه های ضدانقلاب در موضوع فوت «مهسا امینی» در کنار آمادگی عجیب کانال ها و پیج های مختلف در شبکه های اجتماعی فوق برای همراهی با اغتشاشات و دامن زدن به فضای افکار عمومی و ارائه سرویس های لازم به اغتشاشگران در زمینه های مختلف همچون ساخت مواد منفجره و ... نشان از هماهنگی پیشینی آن ها دارد. این حجم از عملیات رسانه ای و جنگ روانی شاید در طول تاریخ بی سابقه بوده و علیه هیچ دولتی رخ نداده باشد که همین واقعیت نشان دهنده برنامه ریزی مفصل و سنگین آمریکایی ها در این موضوع دارد.

    با توجه به برخی جهات به نظر می رسد زمان در نظر گرفته شده برای آغاز فاز میدانی، آبان ماه ۱۴۰۱ بوده است. ازجمله:

    • تقارن با اغتشاشات آبان ماه ۱۳۹۸
    • بازگشایی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی
    • داغ شدن فضای دانشجویی با بازگشایی دانشگاه ها بعد از ۲ سال تعطیلی و نزدیک شدن روز دانشجو

    به نظر می رسد مرگ مهسا امینی در ساختمان وزرای گشت ارشاد، فرصت بسیار مساعدی را برای دشمن جهت آغاز فاز اغتشاش فراهم نمود و باعث شد آغاز فاز ۲ ازنظر زمانی زودتر انجام گیرد. البته این آغاز زودهنگام فاز ۲ به بهای فراهم نشدن کامل زمینه فاز ۳ و مسلح شدن برخی شبکه های وابسته به دشمن واقع شد. دشمن درواقع این قدر مرگ مهسا امینی را در شروع طوفانی اغتشاش مناسب تشخیص داد که حاضر شد علی رغم عدم آمادگی کامل برای فاز ۳ این مرحله را آغاز نماید.

    چیستی و چرایی فتنه آمریکایی-اسرائیلی در سال ۱۴۰۱

    فاز ۳: سوریه سازی (تصاعد خشونت و به میدان آوردن ظرفیت ها در حوزه امنیتی و نظامی)

    هم زمان با اقدامات اغتشاشگران، حرکت به سمت اقدام در حوزه امنیتی و نظامی در دستور کار دشمن قرار داشت. نشانه آن هم تلاش برای انجام حداکثر خشونت در اغتشاشات و قتل و کشتار نیروهای امنیتی و انتظامی و برخی اقدامات مسلحانه گروه های ضدانقلاب تجزیه طلب همچون گروه های کردی است. همچنین اقدام به وارد نمودن اسلحه و مهمات نظامی که برخی از آنان طی چند ماه اخیر در کشور کشف شد نشان دهنده برنامه ریزی دشمن برای ورود به این فاز است. در کنار این اقدامات تلاش ها برای قرار دادن نیروهای نظامی کشور در مقابل یکدیگر و ایجاد شکاف و انشقاق در میان آنان نشان از برنامه ریزی برای اجرای این توطئه دارد.

    اخبار و اطلاعات و نیز اقدامات میدانی انجام شده هم زمان با شروع اغتشاشات نشان می دهد که شمال غرب و جنوب شرق ایران ازجمله مناطقی بود که می بایست به سرعت به سمت اقدامات نظامی گروهک های تروریستی و تجزیه طلب سوق پیدا می کرد و دشمن برای آن، برنامه ویژه ای تدارک دیده بود. بر اساس برخی اخبار و شواهد متقن، بنا بود با توسعه اقدامات امنیتی و نظامی گروهک ها و سوق دادن اغتشاشات به سمت خشونت شدید، رژیم صهیونیستی با کمک امریکا و برخی کشورهای منطقه وارد فاز حمله نظامی به برخی مراکز حساس ایران شود که با شکست دشمن در این فتنه، فرصت انجام این برنامه شوم ایجاد نشد.

    باید توجه داشت که فتنه طراحی شده برای ایران در سال ۱۴۰۱ قطعاً بدون داشتن سناریو برای منطقه و محور مقاومت طراحی نشده است. برخی شواهد نشان می دهد که در قبل و حین این فتنه، طراحی پیچیده ای برای ضربه زدن به محور مقاومت و متحدین ایران، در عراق، لبنان و یمن تدارک دیده شده بود. حوادث عراق که این کشور را به ورطه اختلافات شدید داخلی، نزاع بین گروه ها و حتی مهیا شدن شرایط ایجاد جنگ داخلی نیز پیش برد باهدف ایجاد بی ثباتی و درگیر سازی مقاومت عراق طراحی و اجرا شد و هدف از آن حشدزدایی از عراق و روی کار آوردن دولتی مخالف با ایران بود. به نظر می رسد که درگیری با لبنان با ایجاد یک مخاطره بزرگ امنیتی برای حزب الله به بهانه مناقشه میادین گازی بین لبنان و رژیم صهیونیستی نیز در دستور کار قرار داشت.

    فتنه ۱۴۰۱ در واقع پلن B آمریکایی ها برای تحمیل برجام مدنظرشان به ایران است که ریل گذاری مذاکرات جامع حول موضوعات منطقه ای و موشکی نیز در آن انجام شده باشد ولی به حول و قوه الهی و با هوشمندی مردم، این فتنه نیز همچون موارد قبلی خنثی شده و آمریکایی ها را در تحقق نقشه هایشان ناکام خواهد گذاشت.

    یادداشت دکتر رضا سراج پیرامون ماهیت اغتشاشات اخیر



    خبر
    شماره مطلب: 24794
    دفعات دیده شده: ۱۵۲ | آخرین مشاهده: ۵ ساعت پیش