-
آمریکا و اروپا در تنگنای دیپلماتیک
جمعه ۱ مهر ۱۳۸۴ ساعت ۱۱:۴۴
سایت عملیات روانی - اتحادیه اروپا درخواست خود از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ارجاع فوری پرونده اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد را به تاخیر انداخته است. یک سخنگوی دولت بریتانیا گفت که اتحادیه اروپا مایل است بار دیگر به دیپلماسی فرصت موفقیت بدهد، و یک مقام ایرانی نیز اظهار داشت که این تاخیر باعث کاهش تنش خواهد شد. نیک چایلدز مفسر بخش بین الملل بی بی سی معتقد است آمریکا و متحدان کلیدی اروپایی آن چاره ای جز پذیرش این حقیقت تلخ دیپل
سایت عملیات روانی - اتحادیه اروپا درخواست خود از آژانس بین المللی انرژی اتمی برای ارجاع فوری پرونده اتمی ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد را به تاخیر انداخته است. یک سخنگوی دولت بریتانیا گفت که اتحادیه اروپا مایل است بار دیگر به دیپلماسی فرصت موفقیت بدهد، و یک مقام ایرانی نیز اظهار داشت که این تاخیر باعث کاهش تنش خواهد شد. نیک چایلدز مفسر بخش بین الملل بی بی سی معتقد است آمریکا و متحدان کلیدی اروپایی آن چاره ای جز پذیرش این حقیقت تلخ دیپلماتیک ندارند که در حال حاضر برای کشیدن ایران به شورای امنیت به خاطر برنامه اتمی اش اتفاق نظر وجود ندارد. معضل آنها اکنون این است که چگونه می توانند فشار شدید دیپلماتیک بر ایران را حفظ کنند، به خصوص بر دولت سازش ناپذیرتر جدید ایران که به نظر می رسد با تاکتیک های خود غرب را در موضعی نامطلوب قرار داده است؟
معضل آنها اکنون این است که چگونه می توانند فشار شدید دیپلماتیک بر ایران را حفظ کنند، به خصوص بر دولت سازش ناپذیرتر جدید ایران که به نظر می رسد با تاکتیک های خود غرب را در موضعی نامطلوب قرار داده است؟وی در ادامه می افزاید مشکل اینجاست که استدلال های مطروحه علیه ایران، در شکل فعلی آنها، خالی از ابهام نیست. این درست که ممکن است سوءظن های گسترده ای نسبت به طرح های ایران وجود داشته باشد، اما همچنین نسبت به موضع این کشور دایر براینکه درخواست های غرب غیرمنصفانه است حس همدردی وجود دارد. به علاوه این استدلال که می گوید هنوز وقت زیادی برای حل مساله وجود دارد بی طرفدار نیست چرا که ایران احتمالا هنوز سال های سال با توسعه سلاح اتمی فاصله دارد. و البته باید یادآور شد که ایران اصرار می ورزد که اصلا در پی دستیابی به سلاح های هسته ای نیست. تهران همچنین مشغول تقویت روابط گرم با برخی از کشورهای پرنفوذ مانند روسیه و چین بوده است و خود نیز قادر به اعمال نفوذ چشمگیر در سایر مسائل مورد نگرانی واشنگتن و متحدان آن از جمله در عراق است. و هرچند دولت بوش پافشاری می کند که کلیه گزینه هایش هنوز باز است، اما گزینه نظامی به شدت غیرقابل تصور است. این وضع آشکارا فضای مانور علیه ایران را تنگ می کند. به این ترتیب آمریکا و اروپا ممکن است مجبور باشند در مقطع حاضر به این استدلال اکتفا کنند که ایران باید برای حل مسائل باقی مانده پیرامون فعالیت های اتمی اش بیشتر مایه بگذارد، با این امید که در صورت عدم پیشرفت، اشتراک نظر علیه ایران گسترش خواهد یافت. با این حال چایلدز چنین می انگارد که حفظ دورنمای ارجاع ایران به شورای امنیت در آینده می تواند باعث فشار بر رهبران ایران شود، حتی اگر هیچ بختی برای اعمال تحریم های عملی علیه این کشور وجود نداشته باشد.
گزارش
نام منبع: بی بی سی
شماره مطلب: 966
دفعات دیده شده: ۱۱۷۵ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش