-
سازمانملل: از هر ۸عراقی یک نفر مجبور شده است که خانه و کاشانهی خود را ترک کند.
دوشنبه ۱۴ اسفند ۱۳۸۵ ساعت ۸:۳۳
کمیساریای عالی پناهجویان سازمانملل روز یکشنبه اعلام کرد، با توجه به شدت درگیریها در عراق، یک هشتم عراقیها دچار بیخانمانی و آوارگی شده و خانه و کاشانهی خود را ترک می کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، "آنتونیو گوتیرس" در سخنانی خطاب به نشست "اتحادیه عرب" در قاهره اعلام کرد، ((( باتوجه به میزان فعلی ۴۰ تا ۵۰هزار آواره در ماه، تا پایان سال جاری میلادی، احتمالا حدود ۲.۳ میلیون عراقی در داخل این کشور به طور دائم، آواره میشوند. )))
کمیساریای عالی پناهجویان سازمانملل روز یکشنبه اعلام کرد، با توجه به شدت درگیریها در عراق، یک هشتم عراقیها دچار بیخانمانی و آوارگی شده و خانه و کاشانهی خود را ترک می کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از قاهره، "آنتونیو گوتیرس" در سخنانی خطاب به نشست "اتحادیه عرب" در قاهره اعلام کرد، باتوجه به میزان فعلی ۴۰ تا ۵۰هزار آواره در ماه، تا پایان سال جاری میلادی، احتمالا حدود ۲.۳ میلیون عراقی در داخل این کشور به طور دائم، آواره میشوند.
باتوجه به میزان فعلی ۴۰ تا ۵۰هزار آواره در ماه، تا پایان سال جاری میلادی، احتمالا حدود ۲.۳ میلیون عراقی در داخل این کشور به طور دائم، آواره میشوند.او با بیان اینکه، تاکنون در مجموع حدود ۲میلیون عراقی از کشور گریختهاند، افزود، ۱.۸میلیون نفر دیگر نیز در داخل این کشور، که براساس براوردها حدود ۲۷میلیون نفر جمعبت دارد، بیخانمان هستند. گوتیرس با اشاره به ایجاد فلسطین اشغالی که به مهاجرت جمعی فلسطینیان انجامید، افزود، پس از وقایع سال ،۱۹۴۸خاورمیانه اکنون شاهد گستردهترین آوارگی و بیخانمانی مردم میباشد، به طوری که از هر ۸عراقی، یک نفر مجبور به ترک خانه و کاشانهی خود میشود. او افزود، تنها طی سال گذشته حدود ۵۰۰هزار عراقی خانه خودرا ترک کرده و به سایر مناطق کشور، مهاجرت کردند. قرار است، سازمانملل در تاریخ ۱۷و ۱۸آوریل و درتلاش برای فراهم کردن پول بیشتر و ترغیب کشورهای جهان برای کمک برای فائق آمدن بر این بحران، همایشی را در "ژنو" برای بحث درمورد وضعیت پناهجویان عراقی، برگزار کند. گوتیرس، هدف از برگزاری نشست یادشده را حساسسازی جامعه بینالمللی به ابعاد انسانی اوضاع و کسب تعهداتی جهانی برای برخورد با این معضل عظیم و رو به رشد خواند. گوتیریس با اشاره به اینکه اکثر پناهجویان سراسر جهان را مسلمانان تشکیل میدهند، بر ضرورت مشارکت بیشتر کشورهای عربی در بحثهای جهانی درباره سیاست پناهجویان، تاکید کرد. وی افزود: "احساس میکنم که باید فراخوانی را از جهان اسلام و به ویژه جهان عرب برای ایفای نقشی برجستهتر در بحث، تنظیم و اجرای سیاستی جهانی در ارتباط با پناهجویان، به عمل آورم." کمیساریای عالی پناهجویان سازمانملل، ماه ژانویه از نیاز به ۶۰ میلیون دلار جهت کمک به پناهجویان و آوارگان عراقی در سال جاری خبر داد، که این مبلغ بیش از دو برابر مبلغ هزینه شده در سال گذشته میلادی میباشد. براساس براورد سازمانملل، حدود یک میلیون پناهجوی عراقی در سوریه، ۷۵۰هزار نفر در اردن و ۱۵۰هزار نفر دیگر نیز در مصر زندگی میکنند. آمریکا پنجشنبه گذشته اعلام کرد، برای نخستین بار طی دو سال گذشته و به عنوان بخشی از یک سفر منطقهای مرتبط با بحران پناهجویان عراقی، ظرف دو هفتهی آتی یک مقام عالیرتبه را به سوریه اعزام میکند.
خبر
نام منبع: Anti War
شماره مطلب: 9318
دفعات دیده شده: ۷۱۴ | آخرین مشاهده: ۵ ساعت پیش
