Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • کتاب مایک پمپئو: «هرگز کوتاه نیا» / بخش های مربوط به ایران1 کتاب مایک پمپئو: «هرگز کوتاه نیا» / بخش های مربوط به ایران1
    پنج‌شنبه ۱۰ فروردین ۱۴۰۲ ساعت ۱۲:۳۳

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است +عکس و فیلم وزیر خارجه سابق آمریکا می نویسد: آمریکا بیش از هر کشور دیگری در تاریخ به کرامت انسانی و حاکمیت

    مایک پمپئو - نمایه

    وزیر خارجه سابق آمریکا می نویسد: آمریکا بیش از هر کشور دیگری در تاریخ به کرامت انسانی و حاکمیت قانون احترام می گذارد؛ ما نیروی خیر در جهان هستیم؛ درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان هستیم.

     «مایک پمپئو» وزیر خارجه ی سابق آمریکا و مدیر سابق سی آی ای (هر دو در دولت دونالد ترامپ) یکی از ایران ستیزترین سیاستمداران آمریکاست. پمپئو پس از خروج از دولت آمریکا با تک دوره ای شدن ریاست جمهوری ترامپ، اقدام به انتشار کتابی تحت عنوان «هرگز کوتاه نیا: جنگیدن برای آمریکایی که عاشقش هستم[۱]» کرد که به تجربیاتش در دوران خدمت در دولت آمریکا پرداخته است. مشرق قصد دارد طی یک مجموعه گزارش بخش های مربوط به ایران در این کتاب را خدمت مخاطبان محترم ارائه کند. آن چه در ادامه می خوانید اولین قسمت از این مجموعه گزارش است. در این قسمت، بخش اول از مقدمه ی کتاب آمده است. اگرچه این قسمت تماماً مربوط به ایران نیست، اما مطالعه ی آن برای درک رویکرد پمپئو در کتاب و اعتقاد راسخ وی به «استثناگرایی آمریکایی[۲]» و «برتری ایالات متحده نسبت به تمام کشورهای دیگر در تاریخ تمدن بشر» ضروری است؛ اعتقادی که مواضع و سیاست های او، از جمله دشمنی اش با ایران، را شکل داده است.

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است

    جلد کتاب «هرگز کوتاه نیا: جنگیدن برای آمریکایی که عاشقش هستم» نوشته ی «مایک پمپئو» وزیر خارجه ی سابق آمریکا و مدیر سابق سی آی ای (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› «پمپئو» متحد ترامپ در خروج از برجام


    لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم گیران عرصه ی سیاسی کشور از محتوای کتاب مذکور این گزارش را منتشر می کند و دیدگاه ها، ادعاها و القائات این کتاب لزوماً مورد تأیید مشرق نیست.


    قسمت اول/مقدمه

    اواخر دهه ی ۱۹۸۰ زمانی که یک ستوان جوان سواره نظام بودم، با جوخه ی تانکم در [شهر] «گرافنوور» در آلمان تمرین می کردیم. یک روز، تانک «ام۱اِی۱ آبرامز» م را به میدان آتش توپ خانه بردم تا مانور و شلیک را تمرین کنیم. توپچی ام متخصص چهارم «مارتینز» بود. توپ اصلی را او کنترل می کرد؛ من هم درست بالا و پشت سرش بودم. گلوله های ۱۰۵ میلی متری شلیک می کردیم و با سرعت زیاد می تاختیم. در درگیری دوممان، مارتینز دو تانک چوبی هدف متحرک را پشت سر هم در فاصله ی کمی کم تر از پنج کیلومتری هدف قرار داد. بوی کوردیت [باروت بی دود] برجک را پر کرده بود و موتور توربینی «لایکومینگ» اِی جی تی ۱۵۰۰ اسب بخاریِ ماشین هیولاپیکر می غرید. مارتینز از لابه لای خش خش، پشت خط ارتباط داخلی تانک، فریاد زد: «قربان! آمریکا --- [توهین برای تأکید] فوق العاده است!» آمریکایی گرایی بی بروبرگرد در برجک یک ماشین جنگی آمریکایی.

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است

    «مایک پمپئو» وزیر خارجه ی وقت آمریکا، در حال ملاقات با سربازان ارتش آمریکا در پایگاه نظامی شهر «گرافنوور» در آلمان در اوایل ماه نوامبر سال ۲۰۱۹. پمپئو در دوران جوانی در همین پایگاه با درجه ی ستوان دومی، فرماندهی یک جوخه ی تانک را به عهده داشت. (+)

    آمریکا واقعاً، در یک کلمه، فوق العاده است. این واقعیتی است که هر بار فرصت خدمت به ایالات متحده ی آمریکا را پیدا کرده ام، به من یادآوری شده است. به لطف خدا، در طول دولت ترامپ، من به تنها فردی در تاریخ تبدیل شدم که هم به عنوان دیپلمات ارشد آمریکا و هم به عنوان رئیس آژانس اصلی جاسوسی این کشور خدمت کرده ام. من که از مادری اهل کانزاس و پدری اهل نیومکزیکو به دنیا آمدم، در کودکی هرگز خواب چنین آینده ای را هم برای خودم نمی دیدم.

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است

    «مایک پمپئو» و پدرش «وین پمپئو». پمپئو در کتابش می نویسد پدرش سال ۲۰۲۰ فوت کرده، اما او «مانند هزاران آمریکایی دیگر که این تجربه ی تلخ را داشته اند» به دلیل محدودیت های کرونایی نتوانسته در مراسم تدفین پدرش شرکت کند. (+)

    ارائه ی مشورت به رئیس جمهور، رهبری افسران اطلاعاتی و دیپلمات های آمریکا، و مذاکره با سرسخت ترین رهبران جهان، تحت هر شرایطی دشوار است. اما آن چه به این چالش ها می افزود، فضای سیاسی داخلی متخاصم بود: دو استیضاح؛ شورش هایی که مقامات دولتی آن ها را نادیده می گرفتند چون «جان سیاه پوستان مهم است[۳]»؛ و رسانه های ترقی طلب-کنشگری که، یکی از دروغ هایی که می گفتند، این بود که رئیس جمهور ترامپ آدمِ روسیه است. آها، راستی، حزب کمونیست چین هم ویروسی را به جهان قالب کرد که بیش از یک میلیون آمریکایی را کشته و بزرگ ترین اقتصاد جهان را تقریباً در تمام طول سال آخر خدمت من، فلج کرده بود. این تحولات، نگاه دنیا به آمریکا و دید ما نسبت به خودمان را تغییر دادند. همچنین تأثیر زیادی نیز روی شکل گیری تصمیمات دولت ترامپ در حوزه ی سیاست خارجی داشتند. با این حال، در مهم ترین برهه ها (در موضوعات بزرگ، درباره ی نظریه ی آمریکایی) من هرگز کوتاه نیادم.

    در همین باره بخوانید:

    ›› از همه گیری کرونا تا همه گیری فقر/ از هر ده آمریکایی یک نفر سال گذشته گرسنگی کشید

    با وجود این چالش ها، من نقاط قوت واقعی ای داشتم که در این راه به من کمک کردند. «دوروتی مرسر پمپئو» مادرم، شایسته ترین زنی بود که در عمرم دیده بودم؛ پر از همان محبت های مادرانه ای که در وجود «سوزان» همسرم، آن ها را بسیار تحسین می کنم. زمانی که یک پسربچه بودم، خیلی پول نداشتیم، اما عشق زیادی داشتیم؛ و پدر و مادرم ما را درست تربیت کردند. پولشان نمی رسید تا ژوئن ۱۹۸۲ بلیت هواپیما بگیرند و من را تا دانشگاه بدرقه کنند، بنابراین وقتی می خواستم خانه را به مقصد دانشکده ی افسری آمریکا در [پایگاه نظامی] «وست پوینت» در ایالت نیویورک ترک کردم، مادرم من را کنار کشید. فکر می کنم نمی خواست پدرم آن چه را که می خواست به من بگوید، بشنود. مثل همیشه من را با نام کاملم «مایکل» خطاب کرد و گفت: «من می دانم آدم سرسختی هستی. هرگز اجازه نده تو را خسته کنند. تو آن ها را خسته کن.»

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است

    مایک پمپئو (راست) در کنار پدرش «وین پمپئو». پمپئو در کتابش می نویسد خانواده اش حتی آن قدر پول نداشته اند که با هواپیما او را تا دانشکده ی افسری آمریکا در «وست پوینت» در ایالت نیویورک بدرقه کنند. (+)

    طی روزهای بعد، اولین گام های واقعی بزرگ سالی ام را با چکمه های ساخت دولت برداشتم. مانند بسیاری از دانشجویان دانشکده ی افسری، شگفت زده و قدردان بودم که یک فرد ناشناخته می تواند بدون روابط خاص، رشوه، یا نام خانوادگی برجسته در نخبه ترین نهاد رهبری جهان پذیرفته شود. این مسئله، بذر حیاتی اعتقاد مادام العمر من به آمریکا به عنوان عالی ترین کشور در تاریخ تمدن را کاشت. آمریکا جایی است که آدم های سرسخت، بدون هیچ امتیاز یا پیشینه ی خاص، می توانند بهتر از هر جای دیگری در آن رشد کنند.

    در همین باره بخوانید:

    ›› کاهش کم سابقه امید به زندگی در آمریکا

    ›› مستند شبکه آلمانی درباره زندگی بی خانمان های آمریکایی +دانلود مستند

    اما عالی بودن آمریکا فقط تا اندازه ای به آمریکایی های عالی بستگی دارد. به لطف «اعلامیه ی استقلال» و قانون اساسی، جمهوری ما بیش از هر کشور دیگری در تاریخ به کرامت انسانی، حقوق غیرقابل انکار و حاکمیت قانون احترام می گذارد. ما از قدرت و منابع بی نظیرمان استفاده می کنیم تا نیروی خیر در جهان باشیم؛ حتی اگر گاهی اوقات اشتباه هم بکنیم. ما درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان هستیم؛ به بشریت نشان می دهیم که زندگی در یک جامعه ی آزاد، برتر از زندگی زیر سرپرستی شرورانه ی کمونیسم یا اسلام گرایی یا قلدرهای دزدصفتی است که بر اساس این اصل نادرست حکومت می کنند که «هر کس قدرت دارد درست می گوید.» اما اگر رهبران ما آماده نباشند تا ملت مان را در اولویت قرار دهند و به اصول و تاریخ آمریکایی ما احترام بگذارند، هیچ یک از این ها اتفاق نمی افتد.

    00:00
    -42:03
    مستند شبکه ی آلمانی «دویچه وله» درباره ی زندگی افراد فقیر و بی خانمان در آمریکا [دانلود با حجم ~ ۱۸۸ مگابایت]

    در فارن افرز بخوانید:

    ›› افول آمریکا و بلایی که بر سر «قرن آمریکایی» آمد/ ابرقدرتی که کُرک و پرش در حال ریختن است!

    ›› اعتیاد ایالات متحده به جنگ و رأی به ترامپ/ چرا هژمونی توخالی آمریکا رو به افول گذاشت؟

    ›› سقوط آمریکا پس از صعود ترامپ به کاخ سفید/ دموکراسی آمریکایی کِی و کجا مُرد

    * * *

    به لطف خدا، تمام تجربیات من در زندگی، من را آماده کرده بودند تا به عنوان مدیر «سازمان اطلاعات مرکزی» (سی آی ای) و به عنوان هفتادمین وزیر خارجه ی آمریکا به دفاع از این سبک زندگی خارق العاده ی آمریکایی ادامه دهم. این تجربیات از زمان دانش آموزی ام در دبیرستان «لس آمیگوس» در شهرستان «اورنج» در ایالت کالیفرنیا آغاز شد؛ جایی که کاپیتان یک تیم بسکتبال فوق العاده متوسط و دستیار مدیر یکی از شعبه های [فروشگاه زنجیره ای بستنی فروشی] «بسکین-رابینز» بودم. این تجربیات، نقش های رهبری با مسئولیت های کوچک بودند، اما اگر یاد بگیرید در کارهای کوچک متعهد باشید، در کارهای بزرگ نیز متعهد خواهید بود.

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است

    تصویر رسمی «مایک پمپئو» در سال ۲۰۱۷ به عنوان مدیر سی آی ای. پمپئو از ژانویه ی ۲۰۱۷ تا آوریل ۲۰۱۸ در دوره ی ریاست جمهوری دونالد ترامپ، مدیر «آژانس مرکزی اطلاعات» اصلی ترین نهاد جاسوسی دولت آمریکا بود. (+)

    با گذشت زمان، فرصت های من برای رهبری، بیش تر شدند. سپری کردن چهار سال به عنوان دانشجوی افسری در اصلی ترین نهاد سازنده ی رهبری در کشور، و سپس فرماندهی جوخه های تانک و دیده بانی به عنوان یک ستوان جوان، فرصت های بی پایانی را برای من فراهم کرد تا درباره ی تصمیم های بی رحمانه درس بیاموزم. یاد گرفتم چگونه تبعیت کنم و رهبری کنم، و درک کنم که، اگرچه هر یک از ما بارها شکست خواهیم خورد، اما شکست نباید جلوی سرسختی مان را بگیرد. دوران تحصیلم در دانشکده ی حقوق به من فرصت داد تا مطالعات گسترده ای درباره ی قدرت، قانون، و کرامت انسانی انجام دهم، و درک کردم چه تفاوت هایی وجود دارد میان رویکرد کسانی که درباره ی چنین مفاهیمی تدریس می کنند و آن هایی که مسئولیت اجرای این مفاهیم در سمت های دولتی را دارند. به عنوان رهبر ارشد دو کسب وکار کوچک در کانزاس، مسئولیت اداره ی سازمان های پیچیده و تضمین اجرای بی رحمانه ی طرح کسب وکارمان توسط تیم هایمان را عهده دار بودم. رفاه خانواده ی کارمندانم به این مسئله وابسته بود.

    سپس، وقتی به این باور رسیدم که کشورمان دارد نقطه ی اتکای خود را از دست می دهد، عقلم را از دست دادم و تصمیم گرفتم دوباره مسئولیت دولتی به عهده بگیرم. سال ۲۰۱۰، رأی دهندگان من را به عنوان بخشی از یک موج جمهوری خواه-محافظه کار برای ورود به مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب کردند. دوران عضویتم در کمیته ی ویژه ی دائم اطلاعات مجلس نمایندگان و کمیته ی ویژه ی بنغازی [درباره ی حمله به هیأت دیپلماتیک آمریکا در لیبی که، از جمله، منجر به مرگ سفیر این کشور در بنغازی شد] درک من از جهان، وزارت خارجه، و جامعه ی اطلاعاتی آمریکا را بهبود بخشید؛ شناختی که بعدها به تصمیم گیری من در دولت کمک کرد. رهبری رزمندگان اطلاعاتی ما [در سی آی ای] بهترین تجربه ی زندگی من بود. رهبری وزارت خارجه... خب... جذاب بود.

    کتاب مایک پمپئو: خدمت در دولت ترامپ لطف خدا بود/ آمریکا درخشان ترین ستاره در تاریک ترین آسمان های جهان است

    «مایک پمپئو» (مرکز تصویر، راست) ۲۰ ژانویه ی ۲۰۲۱، پس از پایان دورانش در رأس وزارت خارجه ی آمریکا، ساختمان «هری ترومن» مقر این وزارت خانه را ترک می کند. (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› فرانسیس فوکویاما: الگوی آمریکایی دموکراسی تکه پاره شده است


    آن چه خواندید قسمت اول از خلاصه ی کتاب «هرگز کوتاه نیا» به قلم مایک پمپئو، وزیر خارجه ی سابق آمریکا و مدیر سابق سی آی ای، بود. قسمت های بعدی این مجموعه به زودی در مشرق منتشر خواهد شد. برای مطالعه ی ترجمه ی مشرق از کتاب های دیگر به کتاب خانه ی مشرق مراجعه نمایید.


    [۱] Never Give an Inch: Fighting for the America I Love Link

    [۲] استثناگرایی آمریکایی لینک

    [۳] جان سیاه پوستان مهم است لینک



    کتب
    شماره مطلب: 24880
    دفعات دیده شده: ۳۶۴ | آخرین مشاهده: ۱۹ ساعت پیش