Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • چگونه ربات ها و ترول ها در شبکه های اجتماعی فریب می دهند؟ چگونه ربات ها و ترول ها در شبکه های اجتماعی فریب می دهند؟
    جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۵۱

    چگونه ربات ها و ترول ها در شبکه های اجتماعی فریب می دهند؟ عمده اخبار جعلی(فیک نیوزها) باید از طریق فضای مجازی و رسانه های اجتماعی پخش شوند تا مخاطبان پذیرای آن باشند و این مسئولیت را ربات ها و ترول ها برعهده

    چگونه ربات ها و ترول ها در شبکه های اجتماعی فریب می دهند؟

    عمده اخبار جعلی(فیک نیوزها) باید از طریق فضای مجازی و رسانه های اجتماعی پخش شوند تا مخاطبان پذیرای آن باشند و این مسئولیت را ربات ها و ترول ها برعهده دارند.

    آیا منتشرکننده همه اخبار و رخدادهای دنیا از طریق فضای مجازی، افراد و کاربران واقعی هستند؟ عمده اخبار جعلی (فیک نیوزها) باید از طریق فضای مجازی و رسانه های اجتماعی پخش شوند تا مخاطبان پذیرای آن باشند و این مسئولیت را ربات ها و ترول ها برعهده دارند.

    بیشتر این ربات ها و ترول ها، بخشی از یک بات نت (شبکه ای از ربات ها) هستند و بسیار هم فعالیت مستمری در اشاعه اخبار جعلی، برخی کلاهبرداری ها و طنز دارند و کارشان دامن زدن به اطلاعات نادرست است.

    ابتدا ربات ها از طریق هوش مصنوعی، رفتار کابران اینترنتی را شبیه سازی می کنند تا انتشار اخبار جعلی طبیعی به نظر برسد. به طور مثال در توئیتر، ربات ها تعاملات اجتماعی را تقلید کرده و شبیه اکانت های واقعی، طبیعی جلوه می کنند و سبب می شوند مردم آن ها را کاربرعادی ببینند.

    یکی از ترفندهای این ربات ها، پرسیدن سوال در توئیت اکانت های بانفوذ و پرفالور است تا نظرشان را به خود جلب کنند و با تبادل نظر با آن ها و سایر کاربران، اعتمادسازی کنند. حتی آن ها فراتر از این، با نوشتن مطالبی با موضوع های پرطرفدار، بحث ایجاد می کنند تا در الگوریتم ترندینگ جایگاهی پیدا کنند.

    ترول ها و ربات ها درد بزرگی برای رسانه های اجتماعی اند، زیرا زمانی که آنلاین هستند خطرناک می شوند و زمانی را که تحت تاثیرشان قرار می گیرید یا با آن ها درگیر می شوید، مشخص نیست.

    ربات ها حتی می توانند محبوبیت مصنوعی ایجاد کنند و یک شخص یا جنبش را تاثیرگذار کرده و تقویت کنند. به طور نمونه تاثیرگذاری بر سیاست از جمله انتخابات و یا حتی تاثیرگذاری بر بازارهای مالی. ربات ها حتی تلاش می کنند دیگران را ساکت کنند، هرزنامه پخش می کنند و حملات فیشینگی دارند.

    تعداد دقیق ربات ها مشخص نیست، اما تخمین زده می شود بین ۵ تا ۱۵ درصد از حساب های کاربران شبکه های اجتماعی را تشکیل می دهند و آنقدر واقعی به نظر می رسند و مردم به گونه ای به آن ها واکنش نشان می دهند که گویی کاربران واقعی هستند!

    ربات ها، اخبار جعلی را ابتدا با جست وجو و بازیابی اطلاعات غیرمجاز در وب منتشر می کنند؛ سپس به طور مداوم در سایت های رسانه های اجتماعی پست می کنند و با استفاده از موضوع های پرطرفدار و هشتگ ها، به عنوان استراتژی های اصلی برای دستیابی به مخاطبان گسترده تر، محتوای غیرقانونی را پخش می کنند که در بسیاری از موارد به انتشار اخبار جعلی کمک می کند.

    آن ها به «گفتن» یا «توئیت کردن» اخبار جعلی ادامه می دهند و از همان اطلاعات نادرست برای پاسخ دادن به پست های کاربران واقعی رسانه های اجتماعی یا اظهار نظر در مورد آن ها استفاده می کنند و مردم به دلیل احساساتی بودن در انتشار این اخبار جعلی به ربات ها کمک می کنند.

    با توجه به روند فعالیت ربات ها، شرکت های رسانه های اجتماعی تلاش می کنند حضور ربات ها را در پلتفرم خود کاهش دهند. به طور مثال در سال ۲۰۱۸ شرکت توئیتر ده ها میلیون کاربر مشکوک خود را حذف کرد، اما نتوانست بطور کامل ریشه کن کند، اما باید گفت که موفقیت ربات ها مدیون افراد بی گناه واقعی است که بدون اطلاع از شرایط، به نشر اخبار جعلی کمک می کنند.

    بر اساس تحقیقات انجام شده، بیشتر احتمال دارد که مردم اخبار جعلی را به اشتراک بگذارند تا اخبار درست و واقعی! چون مردم در تشخیص اخبار درست مشکل دارند. مردم بر این باورند که توانایی تشخیص خبر واقعی از جعلی را دارند و به خود اعتماد دارند و همین اعتماد فراتر از باور، سبب شده اخبار جعلی در رسانه های اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته شود؛ به گونه ای که در توئیتر ۷۰ درصد بیشتر از داستان های واقعی، اخبار جعلی را بازنشر می کنند و این را می توان به حساب تازگی خبر و عطش مردم گذاشت.

    ربات ها پس از القاء خبر نادرست به جای درست، به گروه های پنهان کوچکی از مردم اجازه می دهند اطلاعاتی را که از دستور کارشان پشتیبانی می کند، در مقیاس بزرگ تبلیغ کنند. ربات ها محتوای خود را در نتایج جست وجو، سبد خرید مردم و به بالای فیدهای خبری هدایت می کنند تا آنجایی که می توانند در انتخابات کشورها هم موثر باشند.

    راه های تشخیص ربات ها، اکانت های جعلی و ترول ها

    شناخت موارد یادشده کمی دشوار است، اما بعضی از موارد در آن ها مشترک است که می توان به مواردی از آن اشاره کرد:

    ۱_ نام حساب های ربات ها، بیشتر شامل رشته ای از اعداد است که به ظاهر تصادفی هستند.

    ۲_ آن ها عموما عکس نمایه ندارند و اگر هم باشد تصویری واضح نیست و یا از مناظر و عکس های عمومی استفاده می کنند.

    ۳_ آن ها به تازگی به پلتفرم رسانه های اجتماعی ملحق شده اند که ممکن است فقط برای تبلیغ صفحه های دیگر ایجاد شده اند.

    ۴_ به تعداد فالورهایشان توجه کنید که بسیاری از اکانت ها را دنبال می کنند و دنبال کننده زیادی ندارند.

    ۵_ حجم زیاد پست در یک بازه زمانی کوتاه و فعالیت شدید از یک کاربر، پرچم قرمزی است برای اعلام رباتیک بودن اکانت.

    ۶_ آن ها علاقه ای برای تولید محتوا در مورد مسائل مهم و اصلی ندارند بلکه حرکاتشان محدود به بازنشر و اشتراک و کمک به ترندیگ می شود.

    ۷_ مطالبشان بی محتوا و سبک نوشتاری آن ها غیرطبیعی است و اگر منبعی از آن ها خواسته شود هرگز آمار و داده ای ارائه نمی دهند و یا در نهایت سایتی را معرفی می کنند که جعلی است.

    ۸_ به طور متناوب از هشتگ های داغ استفاده می کنند تا به ترند شدن موضوع کمک کنند، اما از هشتگ های نامربوط با محتوا می توان به ربات بودن آن ها شک کرد.

    نام حساب های ربات ها، بیشتر شامل رشته ای از اعداد است که به ظاهر تصادفی هستندبا وجود این موارد، نمی توان با یکی دو مورد رفتار اکانتی را مورد قضاوت قرار داد و باید با دقت، محتوای مفید و مضر را تفکیک کرد، زیرا ربات ها بسیار هوشمند عمل کرده و می توانند به شدت گمراهکننده باشند.

    برای دفاع و محافظت خود در برابر تبلیغات و هرزنامه های ارسال شده توسط ترول ها و ربات های مخرب، می توانیم پیش زمینه هر موضوع را با دقت بررسی کنیم و با استفاده از داده های بزرگ و یادگیری، ربات ها را از کاربران واقعی تشخیص دهیم. هرچند تمایز قائل شدن بین ترولینگ و ربات با کسی که واقعا می خواهد در مورد موضوعی بحث کند سخت است، اما می توان با کسب تجربه و مقایسه، آن ها را تشخیص داد.

    ربات ها و ترول ها خیلی زود از موضوع خارج می شوند و بارها پست می گذراند تا زمانی که پاسخی را که می خواستند برانگیزند. آن ها از میم ها، گیف ها و تصاویر برای پاسخ دادن به دیگران استفاده می کنند. از دیگر راه های تشخیص ربات ها نادیده گرفتن شواهد و حقایق است که اگر با دیدگاهشان متناقض باشد، تائید نمی کنند. بیشتر ترول ها و گاهی ربات ها از لحن تحقیرآمیز یا تقابلی استفاده و طرف مقابل را تحریک می کنند.

    از بهترین راه حل ها، نادیده گرفتن و در واقع بی محلی به آنهاست. آن ها با «توجه و پاسخ های احساسی» روحیه می گیرند و کاربران واقعی را برای تحریک بیشتر به سمت بحث و کنش سوق می دهند. آن ها را می توانید مسدود (بلاک) کنید. اگر ترول یا رباتی شما را اذیت می کند مسدودش کنید تا دیگر نبینید.

    منبع: ایرنا



    خبر
    شماره مطلب: 24879
    دفعات دیده شده: ۲۵۷ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش