-
دیوید کامرون: انگلیس از نظر اقتصادی در وضعیت دشواری قراردارد
چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۵۵
وی که در مجلس عوام انگلیس سخن می گفت با سوالات متعددی از سوی نمایندگان حزب کارگر، مهمترین حزب مخالف دولت، درباره وضعیت ضعیف اقتصادی انگلیس و بازگشت مجدد این کشور به دوره رکود مواجه شد. کامرون گفت: گزارش امروز اداره آمارهای ملی در مورد رشد منفی تولید ناخالص داخلی، بسیار بسیار ناراحت کننده است اما تغییر سیاست دولت برای مقابله با کسری بودجه در شرایط فعلی نابخردانه خواهد بود. نخست وزیر انگلیس افزود: قصد ندارم با این حرف ها وضعیت موج
وی که در مجلس عوام انگلیس سخن می گفت با سوالات متعددی از سوی نمایندگان حزب کارگر، مهمترین حزب مخالف دولت، درباره وضعیت ضعیف اقتصادی انگلیس و بازگشت مجدد این کشور به دوره رکود مواجه شد.
کامرون گفت: گزارش امروز اداره آمارهای ملی در مورد رشد منفی تولید ناخالص داخلی، بسیار بسیار ناراحت کننده است اما تغییر سیاست دولت برای مقابله با کسری بودجه در شرایط فعلی نابخردانه خواهد بود.
نخست وزیر انگلیس افزود: قصد ندارم با این حرف ها وضعیت موجود را توجیه کنم ولی قاطعانه می گویم که دولت هرکاری که لازم است برای مقابله با شرایط دشوار کنونی انجام می دهد.
'واقعیت این است که احیای اقتصاد انگلیس و خروج از عمیق ترین رکود عصر حاضر بسیار دشوار و طولانی شده است ولی این مشکلی مختص انگلیس نیست و کشورهای دیگر اروپایی نیز کم و بیش با شرایط مشابهی مواجه هستند.'
وی اظهارداشت: بانک ها، خانواده ها و دولت بیش از اندازه قرض کرده اند و ما مجبور هستیم برای متعادل کردن اقتصاد خود اقدام کنیم. ما نیاز به بخش خصوصی بزرگتر، صادرات و سرمایه گذاری بیشتر داریم.
کامرون گفت: به حرکت درآوردن چرخ های رشد اقتصادی کاری دشوار و توام با رنج و درد است ولی ما مصمم هستیم که برنامه های خود را در زمینه اصلاح اقتصاد ادامه دهیم.
اد میلیبند رهبر حزب کارگر انگلیس در این جلسه سیاست های اقتصادی کامرون و دولتش را عامل بازگشت کشور به دوره رکود خواند و گفت: مردم عادی و صاحبان بنگاه های اقتصادی هزینه سیاست های غلط دولت را می پردازند.
وی افزود: نخست وزیر و اعضای دولت ائتلافی دور از دسترس مردم هستند و مشکلات واقعی مردم را درک نمی کنند.
اداره آمارهای ملی انگلیس روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور در سه ماهه نخست سال 2012 دچار رشد منفی شده است که به معنای بازگشت مجدد این کشور به دوره رکود وکسادی اقتصادی است.
این نهاد رسمی در گزارش مقدماتی خود درباره وضعیت اقتصادی این کشور طی ماه های ژانویه، فوریه و مارس 2012، افزود: تولید ناخالص داخلی انگلیس در این دوره دو دهم درصد(2/0 درصد) منقبض شده است.
تولید ناخالص داخلی انگلیس در سه ماهه آخر سال 2011 نیز حداقل سه دهم درصد(3/0 درصد) رشد منفی داشت.
بر اساس شاخص های اقتصادی اگر رشد تولید ناخالص داخلی هر کشوری شش ماه پیاپی منفی باشد، آن کشور رسما وارد دوره رکود شده است.
عملکرد بد بخش های مالی و خدماتی انگلیس بویژه بخش ارتباطات و حمل نقل از جمله دلایل رشد منفی اقتصاد انگلیس در اواخر سال گذشته میلادی بود ولی بر اساس اعلام اداره آمارهای ملی انگلیس در سه ماهه نخست سال جاری میلادی بخش ساخت و ساز در این کشور بدترین عملکرد را داشته است که از جمله دلایل رشد منفی اقتصاد می باشد.
اقتصاد انگلیس پس از رکود سال 2008 میلادی، در اواخر سال 2010 رسما از دوره رکود خارج شد ولی تاکنون به نرخ رشد قابل اعتمادی نرسیده است و به همین دلیل کارشناسان بارها نسبت به بازگشت مجدد به دوره رکود و کسادی هشدار داده بودند.
کارشناسان می گویند روند خروج انگلیس از رکود و کسادی سال 2008 میلادی، کندترین روند طی یک قرن گذشته بوده است.
با توجه به اینکه در حال حاضر بیش از دو میلیون و 600 هزار نفر از نیروی کار انگلیس بیکار هستند و همچنین سیاست های ریاضت اقتصادی دولت تاثیرات منفی بر رشد اقتصادی این کشور گذاشته است، دوره رکود و کسادی ممکن است طولانی تر هم بشود.
خبر
نام منبع: ایرنا
شماره مطلب: 19218
دفعات دیده شده: ۵۲۷ | آخرین مشاهده: ۳ هفته پیش