Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست
    جمعه ۶ آبان ۱۴۰۱ ساعت ۲۲:۰۱

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم این افسر سابق سی آی ای بارها خواهان جنگ با ایران و ترور شخصیت های برجسته جمهوری اسلامی شده است؛ از جمله ترور شهید سلیمانی که پیشنهاد آن را صراحتاً در


    رول مارک گرکت - نمایه

    این افسر سابق سی آی ای بارها خواهان جنگ با ایران و ترور شخصیت های برجسته جمهوری اسلامی شده است؛ از جمله ترور شهید سلیمانی که پیشنهاد آن را صراحتاً در مجلس سنای کنگره آمریکا مطرح کرده بود.

     ترور سردار شهید قاسم سلیمانی یک عملیات تروریستی گسترده بود و عوامل متعددی در طرح ریزی، اجرا و توجیه آن نقش داشتند. یکی از این افراد، «روئل مارک گرکت» مأمور سابق سی آی ای و کارشناس مسائل ایران است که صراحتاً پیشنهاد ترور شهید سلیمانی را به دولت آمریکا داده بود و پس از آن نیز تمام قد از این اقدام تروریستی دفاع کرد. در گزارش پیش رو بیش تر با این شخصیت جنگ طلب آمریکایی آشنا خواهید شد.

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم
    روئل مارک گرکت

    اطلاعات شخصی:

    ◄ نام: روئل مارک گرکت (یا گرچت)

    ◄ تاریخ تولد: احتمالاً ۱۹۵۹

    ◄ نام مستعار: «ادوارد شرلی[۱]»

    تحصیلات:

    ◄ کارشناسی تاریخ، دانشگاه جان هاپکینز

    ◄ کارشناسی ارشد تاریخ اسلام، دانشگاه پرینستون

    ◄ مطالعات اسلامی در دانشگاه های قاهره، دانشگاه آمریکایی قاهره، ادینبورگ

    مسئولیت ها:

    ◄ کارشناس و مشاور وزارت دفاع آمریکا (۱۹۸۵-۱۹۹۴)

    ◄ مأمور آژانس مرکزی اطلاعات (سی آی ای) در خاورمیانه (۱۹۸۵-۱۹۹۴)

    ◄ پژوهشگر اندیشکده ی آمریکایی مؤسسه ی امریکن اینترپرایز

    ◄ مدیر پروژه ی قرن جدید آمریکایی

    ◄ ستون نویس نشریات شناخته شده و کارشناس شبکه های خبری

    ◄ پژوهشگر ارشد اندیشکده ی آمریکایی بنیاد دفاع از دموکراسی ها مستقر در واشینگتن

    مواضع خصمانه ی برجسته:

    ◄ حامی جنگ در عراق و سوریه و حمله به ایران

    ◄ حمایت از خشونت علیه مجاهدین عرب

    ◄ حمایت از تجاوز جنسی به زندانیان ابوغریب (در مجله ی ویکلی استاندارد)

    ◄ عضو دپارتمان اطلاعاتی-امنیتی «دفتر ایران» در پنتاگون

    ◄ عضو گروه فشار «کمیته ی سیاست ایران» حامی تغییر رژیم در ایران

    ◄ حمایت نظامی و اقتصادی از سازمان مجاهدین خلق برای ترور و براندازی حکومت در ایران

    ◄ حمایت از شکنجه به عنوان راهکاری برای جمع آوری اطلاعات

    در همین باره بخوانید:

    ›› کارشناس استرالیایی: «شهید سلیمانی» جاودانه تر از «قاسم سلیمانی» خواهد بود

     

    معرفی اجمالی

    روئل مارک گرکت[۲] مسئول سابق «اهداف خاورمیانه ای» در «آژانس مرکزی اطلاعات» (سی آی ای) آمریکا و متخصص در زمینه ی ایران است. گرکت در حال حاضر پژوهشگر ارشد اندیشکده ی بنیاد دفاع از دموکراسی هاست و سابقه ای طولانی در این مؤسسه دارد. بنیاد دفاع از دموکراسی ها رویکردی نومحافظه کار و جنگ طلبانه دارد و از این لحاظ با رویکرد گرکت همخوان است. هم گرکت و هم اندیشکده ی بنیاد دفاع از دموکراسی ها حامی تشدید جنگ در سوریه، عراق، و افغانستان و جنگ با کره ی شمالی هستند و بخش عمده ای از آثار و نظراتشان معطوف به تخریب حکومت ایران و ترغیب سیاستمداران آمریکا به جنگ با جمهوری اسلامی است. افراد بسیاری این بنیاد و گرکت را لابی اسرائیل در آمریکا توصیف کرده اند[۳]. گرکت به طور ویژه حامی سیاست های عرب ستیز دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا، در قبال فلسطین و رژیم صهیونیستی بود. برخی از خبرنگاران سرشناس آمریکایی، مانند «گلن گرینوالد»، نیز از او تحت عنوان یک نومحافظه کار حامی بمباران ایران[۴] یاد می کنند[۵]. همچنین بسیاری از پژوهشگران و جامعه شناسان، بنیاد دفاع از دموکراسی ها را مرکز تولید و ترویج اسلام هراسی خوانده اند.

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    «روئل مارک گرکت» (چپ) در سی آی ای مسئول کار روی «اهداف خاورمیانه ای» بود. وی هم اکنون به عنوان کارشناس و تحلیلگر مسائل ایران و خاورمیانه در رسانه ها و محافل سیاسی-اندیشکده ای آمریکا ظاهر می شود و از حامیان حمله ی نظامی و تغییر رژیم در ایران است. (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› نقش شهید سلیمانی در وحدت ایران و عراق

    ›› مستند بی بی سی: سردار سلیمانی قدرتمندترین فرد در عراق بود +دانلود مستند

    رویکرد گرکت علیه ایران، خصمانه، اما هوشمندانه است. اگرچه به طور کلی با سیاست «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران و حمایت دولت های آمریکا از معارضان ایرانی همراه است، اما وقتی ترامپ از ورود ایرانی ها به کشور آمریکا خودداری کرد، این سیاست را بی معنا دانست؛ چراکه مهاجرت ایرانی ها به آمریکا از هر لحاظ به نفع آن هاست. ایرانی ها اغلب در آمریکا تحصیل و تجارت می کنند و هزینه ی حضور خود را برای اعتلای رؤیای آمریکایی پرداخت می کنند. گرکت در همین باره می گوید در دهه ی ۱۹۸۰ و ۱۹۹۰، زمانی که مأمور سازمان اطلاعات بوده، بیش ترین ویزای آمریکا را به ایرانی ها داده تا به سوی این کشور مهاجرت کنند[۶]. این در حالی است که گرکت نفرت زیادی از مردم ایران دارد و یک بار در مصاحبه با شبکه ی آمریکایی پی بی اس گفت: «تروریسم در ژن ایرانی هاست[۷]

    00:00
    -25:34
    سخنرانی «مایک پمپئو» وزیر خارجه ی سابق آمریکا، درباره ی سیاست ضدایرانی دولت ترامپ موسوم به «فشار حداکثری» پس از خروج از برجام و اِعمال «شدیدترین تحریم های تاریخ» علیه ایران [دانلود]

    شاید بتوان گفت دوره ی اوج شکوفایی گرکت در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ بود؛ چراکه ترامپ صراحتاً ضدایران بود و رویکردی تهاجمی داشت. گرکت پس از امضای توافق هسته ای با ایران در دوره ی ریاست جمهوری باراک اوباما، اوباما را به شدت مورد انتقاد قرار داد و این اقدام را در راستای پیشرفت مواضع ایرانی ها دانست[۸]. پس از امضای قرارداد نیز طی مقاله ای مشترک با «مارک دوبوویتس»، رئیسش در بنیاد دفاع از دموکراسی ها، از احتمال تشدید روابط ایران و آمریکا و احیاناً جنگ نظامی میان آن ها خبر داد[۹]. آن ها معتقد بودند ایران نمی تواند به تعهدات برجامی خود جامه ی عمل بپوشاند و آن گاه آمریکا توجیه کافی برای حمله به تأسیسات ایران را خواهد داشت. در واقع، سیاست گرکت و دوبوویتس این بود: «اگرچه نمی توانیم جلوی توافق را بگیریم، اما می توانیم از آن به عنوان حربه ای برای جنگ با ایران استفاده کنیم.» جنگ نظامی با ایران یکی از رؤیاهای گرکت است. او در یکی از کنفرانس های مؤسسه ی رسانه ای آمریکایی «بلومبرگ» در سال ۲۰۱۰ به طنز گفته بود که درباره ی بمباران ایران بیش از ۲۵۰۰۰ کلمه نوشته و حتی مادرش هم فکر می کند در این کار زیاده روی کرده است[۱۰].

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    «روئل مارک گرکت» که از مخالفان سرسخت توافق هسته ای دولت اوباما با ایران و از حامیان سفت وسخت اقدام ترامپ در خروج از این توافق و اعمال سیاست «فشار حداکثری» علیه تهران بود، اذعان دارد که مطالب بسیاری درباره ی بمباران ایران نوشته است. (+)

    گرکت چند سال بعد ترامپ را به خاطر زیر پا گذاشتن توافق هسته ای برجام و افزایش تحریم ها ستایش کرد و حتی در برخی موارد معتقد بود ترامپ باید شدت بیش تری به خرج دهد[۱۱]. مثلاً در خصوص حضور ایران در سوریه، گرکت دولت ترامپ را مورد انتقاد قرار داد و معتقد بود باید از سیاست خشن تری علیه ایران استفاده کند. به عنوان نمونه، در مقاله ای نوشت اگر ترامپ می خواهد توافق هسته ای را برای همیشه از میان ببرد، باید حمله ی مستقیم به مواضع ایران و گروه های شیعی در سوریه را در دستورکار قرار دهد[۱۲].

    00:00
    -00:50
    اعلام خروج آمریکا از برجام توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت این کشور [دانلود]

    گرکت که سال ۲۰۰۸ در یکی از «مهربانانه ترین» مقالاتش درباره ی ایران، در روزنامه ی آمریکایی نیویورک تایمز گزارشی تحت عنوان «به ایران حمله کنید، با کلمات[۱۳]» منتشر کرده بود، در جریان فتنه ی سبز ۱۳۸۸[۱۴] (سال ۲۰۰۹ میلادی) و اغتشاشات دی ماه ۱۳۹۶ از عدم وجود سیاست حضور حداکثری و حمله ی نظامی در دولت اوباما شکایت کرد و معتقد بود اکنون فرصت مناسبی برای آمریکاست تا با دخالت بیش تر معترضان را تشویق و هدایت کند. طی گزارشی در نیویورک تایمز نوشت نظام ایران «قابل اصلاح یا قابل تعدیل نیست» و باید فکری اساسی (مانند تغییر حکومت) جایگزین شیوه های دیپلماتیک بشود. همچنین با لحنی تمسخرآمیز نوشت: «برخی آمریکایی ها هنوز هم معتقدند می توان به طریق صلح آمیز جمهوری اسلامی را به پدیده ای کم شرارت تر تبدیل کرد[۱۵]از زمان اوباما تا امروز طرفدار فشار حداکثری و اعمال تحریم های بیش تر علیه ایران است؛ در این مقاله نیز نوشت: «واشینگتن باید سونامی تحریم ها را نیز به سمت ایران روانه کند.»

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    مقاله ی «روئل مارک گرکت» در روزنامه ی آمریکایی نیویورک تایمز طی اولین روزهای سال ۲۰۱۸ در دفاع از اعتراضات در ایران، تحت عنوان «بدترین چیز برای معترضان ایرانی؟ سکوت آمریکا». گرکت همواره حامی معارضان و اغتشاشگران ایرانی و خواهان پشتیبانی دولت های آمریکا از آن ها بوده است. (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› ایرانی های بد - ایرانی های خوب؛ حمایت آمریکا از اغتشاشگران ایرانی

    ›› طرفداران «تغییر رژیم» ترامپ را محاصره کرده اند

    به طور کلی باید گفت رزومه ی گرکت نشانگر تخصص او در مقابله ی نظامی با ایران است. از چند دهه پیش که در دپارتمان اطلاعاتی-امنیتی «دفتر ایران» در پنتاگون حضور داشت و از گروهک منافقین برای ترور اشخاص و تغییر نظام در ایران حمایت می کرد، تا امروز اغلب مواضع و مشاوره های او ترغیب برای براندازی حکومت جمهوری اسلامی بوده است. در دوره ی ترامپ این تمایل بیش تر جلوه کرد؛ به طوری که در مقاله ای مشترک با «رِی تکیه» کارشناس ایرانی-آمریکایی مسائل خاورمیانه، صراحتاً براندازی نظام ایران را به ترامپ پیشنهاد داد[۱۶]. مواضع گرکت در راستای اهداف دیگر جنگ افروزان بنیاد دفاع از دموکراسی ها و سرمایه گذاران آن است. به عنوان مثال، «شلدون آدلسون» حامی مالی این مؤسسه و صهیونیست دوآتشه ی آمریکایی در یکی از سخنرانی های خود در سال ۲۰۱۳ به دولت آمریکا پیشنهاد داده بود: «یک بمب اتم به بیابان های ایران بیندازید، و به آن ها بگویید بمب بعدی در وسط تهران خواهد افتاد؛ حالا اگر می خواهید برنامه ی هسته ای خود را ادامه دهید[۱۷]

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    (از راست) «روئل مارک گرکت» مأمور سابق سی آی ای، و عضو ارشد اندیشکده ی جنگ طلب آمریکایی «بنیاد دفاع از دموکراسی ها» و کارشناس ایران و تروریسم در این اندیشکده، «ری تکیه» مشاور سابق وزارت خارجه ی آمریکا در امور ایران، و کارشناس ایرانی-آمریکایی و عضو ارشد مطالعات خاورمیانه در اندیشکده ی آمریکایی «شورای روابط خارجی» در امور ایران و خاورمیانه، و «هوشنگ اسفندیار شهابی» استاد ایرانی-آمریکایی روابط بین الملل و تاریخ در دانشگاه بوستون آمریکا و کارشناس مسائل ایران طی نشستی در ماه نوامبر سال ۲۰۱۹ در اندیشکده ی بنیاد دفاع از دموکراسی ها با موضوع ایران (+)

    ترور سردار قاسم سلیمانی

    چنان که گفتیم گرکت و بنیاد دفاع از دموکراسی ها، از چند دهه قبل حامی پروپاقرص حمله ی نظامی به ایران و ترور شخصیت های برجسته ی ایرانی، از جمله سردار سلیمانی، بوده اند. گرکت به طور ویژه حامی انتقام جویی خشن در مقابل اقدامات منسوب به ایران است. به عنوان مثال، در مقاله ای که در کتاب «خطرات موجود: بحران و فرصت در سیاست خارجی و دفاعی آمریکا» در سال ۲۰۰۰ منتشر شد، می نویسد: «اگر واشینگتن ایرانی ها را در حین ارتکاب یک عملیات تروریستی دستگیر کرد، ارتش آمریکا باید با شدت انتقام بگیرد... و برای این که حکومت آخوندها نتواند پاسخ متقابل بدهد، باید این حمله، شدید و نابودکننده باشد... همچنین اگر اسرائیل شواهدی مبنی بر ارتباط ایرانی ها با انفجارهایی علیه اسرائیل یا علیه یهودی ها پیدا کرد، باید با تمام قوا و به مستقیم ترین شکل ممکن تلافی کند[۱۸]

    00:00
    -40:04
    مستند «جنگ سایه» درباره ی نقش حاج قاسم در پیروزی های منطقه ای ایران مقابل آمریکا [دانلود ~ ۲۰۰ مگابایت]

    می دانیم که ترور سردار قاسم سلیمانی در ۳ ژانویه ی ۲۰۲۰ (۱۳ دی ماه ۱۳۹۸) نیز دقیقاً با همین سیاست انجام شد: حمله به برخی منافع و مواضع آمریکا در عراق بهانه قرار گرفت و ترور سردار سلیمانی به عنوان تلافی آن اقدامات و راهی برای جلوگیری از بیش تر شدن آن ها معرفی شد. اما فارغ از مقالات جنگ افروزانه ی گرکت در نشریات و کتاب های مختلف، مشاوره ها و شهادت های او مقابل اعضای کمیته های مختلف سنا هستند که اهمیت بیش تری دارند؛ چراکه به طور مستقیم در سیاست گذاری کلان آمریکا تأثیرگذار هستند. اولین حضور گرکت برای شهادت در مقابل اعضای کمیته ی خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا در سپتامبر ۲۰۰۵ صورت گرفت. آن جا نیز برای حمله به ایران تلاش کرد؛ گفت: «تنها نیروی قابل تصوری که می تواند روحانیون حاکم [بر ایران] را وادار به تغییر رویه [و صرف نظر از ساخت سلاح هسته ای] کند، باور قطعی این است که در غیر این صورت، «جورج دابلیو بوش» (بمبارانگر مجنون) قطعاً آن ها را بمباران خواهد کرد

    «روئل مارک گرکت» طراح عملیات ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    «تنها نیروی قابل تصوری که می تواند روحانیون حاکم [بر ایران] را وادار به تغییر رویه [و صرف نظر از ساخت سلاح هسته ای] کند، باور قطعی این است که در غیر این صورت، «جورج دابلیو بوش» (بمبارانگر مجنون) قطعاً آن ها را بمباران خواهد کرد.» بخشی از شهادت ماه سپتامبر سال ۲۰۰۵ «روئل مارک گرکت» در نشست کمیته ی خدمات مسلح مجلس نمایندگان آمریکا. (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› روایت مستند آمریکایی از حاج قاسم و «جنگ سایه» با آمریکا

    ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ یک حمله ی ناموفق علیه «عادل الجبیر» سفیر وقت عربستان در آمریکا، باعث ایجاد تنش های بسیاری برای ایران شد. همین مسئله بهانه ی خوبی برای گرکت و همفکرانش بود تا مجدداً طرح نظامی علیه ایران را پیش بکشند. این بار نیز گرکت به مجلس شهادت در مقابل اعضای سنا دعوت شد تا نظر خود را در این رابطه ابراز کند. وی در کنار «جک کین» یکی دیگر از طراحان عملیات ترور شهید سلیمانی [گزارش مشرق درباره ی نقش «کین» در ترور شهید سلیمانی را از این جا بخوانید] و «متیو لویت» مقام سابق دولت و کارشناس مسائل تروریسم، به اظهارنظر پرداخت و این بار صراحتاً ترور قاسم سلیمانی، فرمانده ی نیروی قدس سپاه پاسداران ایران در یکی از سفرهایش را خواهان شد.

    «جک کین» نظامی آمریکایی و متهم پرونده ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    «رهبریِ بازوی عملیاتی حمایت دولتی ایران از تروریسم در خارج از مرزهایشان [منظور، نیروی قدس سپاه پاسداران] به عهده ی ژنرال قاسم سلیمانی است، که بیش از ۱۵ سال است این مسئولیت را دارد. ژنرال سلیمانی هیچ رئیس [و بالادست] نظامی یا سیاسی ای ندارد؛ فقط به یک نفر جواب [و گزارش] می دهد: رهبر عالی ایران، [آیت الله] خامنه ای [به اشتباه «خمینی» نوشته شده است]. بنابراین، نتیجه می گیریم اگر ژنرال سلیمانی نقشه ای برای عملیات در خاک آمریکا بکشد، که منجر به کشته شدن آمریکایی ها شود، قطعاً رهبر عالی ایران دست کم آن را تأیید کرده؛ و چه بسا اصلاً دستورش را داده باشد.» بخشی از شهادت ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ «جک کین» یکی دیگر از عاملان ترور شهید سلیمانی، مقابل کمیته ی امنیت داخلی مجلس نمایندگان کنگره ی آمریکا درباره ی حاج قاسم سلیمانی. «روئل مارک گرکت» همان ماه همراه با «کین» در مجلس سنای کنگره ی آمریکا حاضر شد و صراحتاً پیشنهاد ترور شهید سلیمانی را مطرح کرد. (+)

    «جک کین» نظامی آمریکایی و متهم پرونده ترور شهید سلیمانی کیست؟ + عکس و فیلم

    «به عنوان نمونه، دارایی های مالی ایران در خارج از این کشور را مصادره کنید؛ همان کاری که با القاعده انجام دادیم. با ممانعت از ورود کشتی هایشان به بنادر سرتاسر جهان، توانایی آن ها برای تجارت را محدود کنید. توانایی بانک مرکزیشان برای عملکرد کارآمد را محدود کنید. یک کارزار تهاجم سایبری علیه منافع نظامی و اقتصادی درون ایران انجام دهید. / تحت رهبری سی آی ای و با همکاری سایر سازمان ها، برای هدف قرار دادن نیروی قدس و نیروهای نیابتی ایران عملیات های مخفیانه انجام دهید. به رهبران معارض در ایران پول، اطلاعات و حمایت ارائه بدهید تا از مردم این کشور برای اعمال فشار بر رژیم استفاده کنند. به نظر من، این اقدامات، فرصتی واقع بینانه برای وادار کردن ایران به تغییر رفتار، یا شاید حتی سقوط رژیم، فراهم خواهند کرد.» بخشی از شهادت ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ «جک کین» مقابل کمیته ی امنیت داخلی مجلس نمایندگان کنگره ی آمریکا درباره ی روش های برخورد با ایران. «کین» یکی از افرادی بود که همان ماه همراه با «روئل مارک گرکت» در کنگره ی آمریکا حاضر شد و پیشنهاد ترور سردار سلیمانی را داد. (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› «جک کین» نظامی آمریکایی و متهم پرونده ترور شهید سلیمانی کیست؟

    ›› «اریک پرینس» کیست؟/ مزدور ارشد آمریکایی و طراح ترور شهید سلیمانی

    پیش تر نیز هنگامی که گرکت از ترور و شکنجه ی سران القاعده دفاع می کرد، از ترور با پهپاد سخن گفته بود و از کشته شدن چندده یا چندصد غیرنظامی در کنار هدف اصلی، به عنوان هزینه های اجتناب ناپذیر، و همچنین شکنجه دفاع کرده بود. در یک میزگرد خبری در شبکه ی تلویزیونی آمریکایی سی ان ان در سال ۲۰۱۳ در پاسخ به سؤال مجری درباره ی این که آیا قتل یک نفر به کشته شدن یا کینه دار شدن مردم یک روستا می ارزد، گفته بود: «در برخی حملات پهپادی این قبیل مسائل محتمل است. اگر کسی آن قدر می ارزد که برای او یک موشک صرف کنیم، احتمالاً مسئله ی جان آمریکایی ها در میان است و می توانیم او را بگیریم و شکنجه کنیم.» در ادامه ی همین مصاحبه ی خبری نیز به شدت از شکنجه دفاع کرد و گفت: «بیرون آوردن هر اطلاعاتی، حتی بدون داشتن اعتبار، توجیه گر شکنجه است.»

    کشتار غیرنظامیان «وحشیانه» است؛ مگر توسط آمریکایی ها +عکس و فیلم

    آشنایان و همسایه ها اطراف خودرویی جمع شده اند که سال ۲۰۲۱ توسط پهپادهای آمریکایی در افغانستان هدف قرار گرفت. ۱۰ عضو یک خانواده، از جمله ۷ کودک، در این حمله کشته شدند. (+)

    00:00
    -04:00
    تصاویری که یکی از پهپادهای آمریکایی شرکت کننده در حمله ی هوایی سال ۲۰۲۱ به شهر کابل، پایتخت افغانستان، ضبط کرده است. ارتش آمریکا پس از این حمله، اعتراف کرد در شناسایی هدفش دچار اشتباه شده و تمامی قربانیان این حمله، غیرنظامی بوده اند. از نظر «روئل مارک گرکت» افرادی مانند قربانیان این حمله، صرفاً «هزینه ی اجتناب ناپذیر» سیاست های آمریکا هستند. [دانلود]

    بعد از ترور سردار سلیمانی نیز گرکت از حمایت و تشویق ترامپ برای این اقدام جسورانه خودداری نکرد. او و رِی تکیه در مقاله ی مشترکی سردار سلیمانی را با قتل اسامه بن لادن مقایسه کردند و ترور شهید سلیمانی را در زمره ی برجسته ترین اقدامات ترامپ نوشتند؛ اگرچه که همچنان خواهان تشدید اقدامات او نیز بودند[۱۹]. گرکت معتقد است ترور سردار سلیمانی ضربه ی مهلکی به ایران زد و تهران هنوز نتوانسته جایگزین مناسبی برای او پیدا کند! وی ادعا می کند ترور سلیمانی اقدام مناسبی بود و او تاوان خون هزاران سُنی در عراق و سوریه و چندصد آمریکایی حاضر در منطقه را داده است[۲۰].

    اذعان پژوهشکده انگلیسی: راه سردار سلیمانی حتی بعد از ترورش ادامه دارد +عکس و فیلم

    پس از شهادت شهید سلیمانی، سردار «اسماعیل قاآنی» (پشت تریبون) به عنوان جانشین او در فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران، به سرعت و با قدرت تمام شروع به کار کرد. (+)

    در همین باره بخوانید:

    ›› اذعان پژوهشکده انگلیسی: راه سردار سلیمانی حتی بعد از ترورش ادامه دارد

    جمع بندی

    آن چه درباره ی روئل مارک گرکت بیان شد، بخش کوچکی از کارنامه ی سیاه و جنگ افروزانه ی وی است. بخش زیادی از اطلاعات شخصی و حرفه ای او به دلایل امنیتی مخفی مانده است. بر خلاف حضور پررنگ او در رسانه ها، اطلاعات درباره ی گذشته ی او بسیار محدود است و بسیاری از اسناد این گزارش نیز از منابعی به دست آمده اند که دیگر به صورت عادی در اینترنت قابل دسترسی نیستند. به هر حال او مدتی طولانی به عنوان مأمور سی آی ای در حوزه ی ایران فعالیت کرده است و فاش شدن اطلاعات و مشخصات وی هرگز به سود آمریکا نیست. با این وجود، سیاست خصمانه ی وی از میان اندک منابع در دسترس و منابع محرمانه ای که در اختیار مشرق قرار گرفته، واضح است.

    00:00
    -02:49
    نظر «نبیل خوری» دیپلمات آمریکایی، درباره ی ترور شهید سلیمانی توسط دولت ترامپ [دانلود]

    گرکت یکی از مبدعان ترور سردار شهید قاسم سلیمانی است و به صراحت از این پیشنهاد خود دفاع نیز می کند. همچنین استفاده از پهپاد برای ترور شخصیت ها و بی توجهی به کشتار غیرنظامیان در حاشیه ی ترور هدف اصلی با این روش، نیز نشان از جنگ طلبی و دیدگاه های خشونت طلبانه ی او دارد. اگرچه مؤسسه هایی مانند بنیاد دفاع از دموکراسی ها و حامیان مالی آن مانند «شلدون آدلسون» که سال ۲۰۲۱ مُرد، پشت صحنه ی این خشونت طلبی ها هستند، اما روئل مارک گرکت نیز روی صحنه به عنوان مجری و مشاور عمل می کند. سال ۲۰۱۱ نیز به خاطر اظهارات علنی گرکت مبنی بر ترور قاسم سلیمانی، ایران از پلیس بین الملل (اینترپل) درخواست کرد او را دستگیر کند و به ایران تحویل دهد[۲۱]. با این وجود، آن زمان هیچ اتفاقی رخ نداد. امید می رود این بار پس از قتل سردار سلیمانی ترتیبی برای دستگیری و محاکمه ی این شخص داده شود.

    در همین باره بخوانید:

    ›› دیپلمات آمریکایی: سلیمانی برای مردم خاورمیانه مقدس بود


    [۱] Edward Shirley

    [۲] Reuel Marc Gerecht Link

    [۳] از جمله کتاب «جان میرشایمر» و «استیون والت» در کتاب «لابی اسرائیل و سیاست خارجی آمریکا»، انتشارات «فارار، استراوس و ژیرو»، نیویورک، صص۱۲۸-۱۳۰

    [۴] The NYT today published an op-ed purporting to be about how to help The Iranian People... Link

    [۵] The Iran invasion: manufacturing consent Link

    [۶] Trump doesn’t know it, but Iranians are the Norwegians he’s been looking for Link

    [۷] Is Iran Next? Link

    [۸] The Middle East After The Iranian Nuclear Accord Link

    [۹] The Iranian Nuclear Paradox Link

    [۱۰] The Little Think Tank That Could Link

    [۱۱] No Easy Way Out Link

    [۱۲] Countering Iran While Retreating Link

    [۱۳] Attack Iran, With Words Link

    [۱۴] Should Israel Bomb Iran? Link

    [۱۵] The Worst Thing for Iran’s Protesters? U.S. Silence Link

    [۱۶] How to Defeat the Islamic Republic Link

    [۱۷] GOP Mega Donor Sheldon Adelson Wants To Nuke Iran Link

    [۱۸] مقاله ی «ایران: بنیادگرایی و اصلاح» به قلم روئل مارک گرکت، در کتاب «خطرات موجود: بحران و فرصت در سیاست خارجی و دفاعی آمریکا» به ویراستاری «رابرت کیگان» و «ویلیام کریستول»، انتشارات «اینکانتر بوکس»، سان فرانسیسکو

    [۱۹] Trump’s Iran Achievement Link

    [۲۰] The Bloody Legacy of Qasem Soleimani Link

    [۲۱] Iran Seeks Interpol Prosecution of Neoconservatives Jack Keane, Reuel Marc Gerecht Link

    منبع: مشرق



    خبر
    شماره مطلب: 24812
    دفعات دیده شده: ۱۴۷ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش