-
واشنگتن پست:قابلیت های مدرن دفاعی آمریکا در برابر قابلیت نظامی رو به رشد ایران آسیب پذیرند
جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۱ ساعت ۱:۲۳
یک روزنامه آمریکایی با استناد به تحلیل کارشناسان آمریکایی و کشورهای خاورمیانه نوشت که ایران در حال تقویت قابلیت های نظامی تلافی جویانه خود در خلیج فارس علیه هرگونه حمله به این کشور است. روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" در گزارشی به نقل از تحلیلگران آمریکایی و کشورهای خاورمیانه نوشت که ا
یک روزنامه آمریکایی با استناد به تحلیل کارشناسان آمریکایی و کشورهای خاورمیانه نوشت که ایران در حال تقویت قابلیت های نظامی تلافی جویانه خود در خلیج فارس علیه هرگونه حمله به این کشور است.
روزنامه آمریکایی "واشنگتن پست" در گزارشی به نقل از تحلیلگران آمریکایی و کشورهای خاورمیانه نوشت که ایران به سرعت در حال رسیدن به قابلیت های جدید حمله به ناوهای جنگی آمریکا در خلیج فارس است.
* موشک های پیچیده ضد ناو، قایق های تندرو و زیردریایی های ایران قابلیت نابود کردن ناوهای آمریکایی را دارند
بر اساس این گزارش، مقامات آمریکایی و کشورهای خاورمیانه اینطور تحلیل کرده اند که ایران در حال جمع آوری انباری از موشک های پیچیده ضد ناو و در عین حال گسترش ناوگان قایق های تندرو و زیردریایی های خود است.
رزمایش دریایی پیامبر اعظم (ص) بر اساس این گزارش، این سیستم های نظامی ایران به فرماندهان این کشور اعتماد به نفس جدیدی می دهد مبنی بر اینکه آنها می توانند در صورت بروز جنگ، سریعا ناوهای آمریکایی را نابود کنند و یا اینکه به آنها خسارت وارد کنند.
* قابیلت های مدرن دفاعی آمریکا در برابر تاکتیک های نظامی "ازدحام" و موشک های کوتاه برد ایران آسیب پذیر است
این روزنامه آمریکایی نوشته است که اگرچه مقامات نیروی دریایی آمریکا اینطور متقاعد شده اند که آنها در جنگ با ایران پیروز خواهند شد، اما پیشرفت های ایران، نگرانی هایی را در رابطه با آسیب پذیری آمریکا در جریان ساعات آغازین شروع درگیری در خلیج فارس در پی داشته است.
تحلیلگران دفاعی فعلی و سابق آمریکا و کشورهای خاورمیانه اعلام کرده اند که دقت فزاینده موشک های کوتاه برد ایران و همچنین استفاده ایران از تاکتیک های "ازدحام و گروهی" که شامل صدها قایق گشتی به شدت مسلح می شود، می توانند به قابلیت های دفاعی مدرن ترین کشتی های آمریکایی نیز آسیب برسانند.
رزمایش دریایی پیامبر اعظم (ص) در ادامه این گزارش آمده است که همزمان با نوسان مذاکرات هسته ای 1+5 با ایران و تکرار تهدید ایران به بستن تنگه هرمز و اقدام تلافی جویانه ایران در صورت هرگونه حمله به تاسیسات هسته ای این کشور، مقامات پنتاگون ناوهای بیشتری را به خلیج فارس اعزام کرده اند و دولت آمریکا همچنین از برگزاری مانورهای نظامی جدید در منطقه از جمله رزمایش مین روبی در خلیج فارس خبر داده و ایستگاه های راداری جدید و سکوهای پرتاب دفاع موشکی خود را نیز در قطر مستقر کرده است.
تحلیلگران در ادامه اعلام کرده اند که احتمال اینکه ایران ریسک یک حمله تمام و کمال به ناوگان بسیار عظیم برتر آمریکا کم است اما رهبران ایران می توانند تصمیم بگیرند که در صورت بمباران تاسیسات هسته ای این کشور از سوی اسرائیل و یا آمریکا، دستور یک اقدام نظامی محدود را صادر کنند.
این روزنامه آمریکایی در ادامه به هشدار تحلیلگران پرداخته و نوشته است که جنگ با ایران می تواند متعاقب تلاش ایران برای بستن تنگه هرمز در تلافی تحریم های اقتصادی بین المللی علیه این کشور آغاز شود و این در حالیست که تنگه هرمز مسیری باریک است که از طریق آن حدود 20 درصد از نفت جهانی از خلیج فارس به دریاهای آزاد منتقل می شوند.
* افزایش چشم گیر قابلیت آسیب رسانی ایران به ناوهای آمریکا در مقایسه با دهه گذشته
بر اساس این گزارش، در هر صورت، توانایی ایران برای تحمیل خسارت های قابل توجه به ناوهای آمریکایی به طور قابل ملاحظه ای در مقایسه با یک دهه گذشته افزایش داشته است و مطالعه ای که در ماه آوریل سال جاری توسط وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) عملی شده است، نشان می دهد که ایران قدرت مرگبار و اثربخشی مهمات جنگی خود را افزایش داده است.
* تحلیلگران آمریکایی: با وجود قدرت رو به رشد نظامی ایران، استقرار ناوهای آمریکا در خلیج فارس عاقلانه نیست
این روزنامه نوشته است که قدرت فزاینده ایران جهت تلافی هرگونه اقدام جنگی علیه این کشور منجر شده است که برخی از کارشناسان نظامی، عاقلانه بودن استقرار ناوهای هواپیمابر و سایر ناوهای گران قیمت آمریکا در خلیج فارس را در صورت قریب الوقوع بودن درگیری با ایران زیر سوال ببرند.
مطالعه ای که در سال 2009 میلادی برای دانشکده جنگی نیروی دریایی آمریکا انجام شد، درباره توانایی رو به رشد ایران در زمینه کمین های گسترده دریایی در تنگه هرمز هشدار داده است.
این روزنامه نوشته است که تحلیلگران گفته اند که از سال 2009 میلادی تاکنون، ایران به قابلیت های دفاعی و تهاجمی خود افزوده است و برخی از این قابلیت ها در ماه های اخیر در جریان رزمایش های نظامی این کشور به نمایش گذاشته شد؛ این رزمایش ها شامل به نمایش گذاشتن موشک های ضد ناو جدید "خلیج فارس" بود که دارای سیستم های هدایت داخلی، کلاهک قدرتمند هزار و 400 پوندی و بردی 180 مایلی هستند.
موشک خلیج فارس بر اساس این گزارش، انبار مهمات جنگی ایران شامل مجموعه متنوعی از موشک های ضد ناو و از جمله موشک های ضد ناو "سیلک ورم" (کرم ابریشم Silkworm") ساخت چین است؛ اخیرا نیز ایران در زمینه توسعه و تولید اژدرهای پرسرعت خود که طراحی روس است نیز پیشرفت داشته است و ارزیابی ماه آوریل پنتاگون نشان می دهد که انبار مهمات جنگی ایران در شرایط فعلی شامل موشک های بالستیکی است که ردیاب هایی دارند که به این موشک ها قابلیت مانور به سمت کشتی ها در جریان جنگ را می دهد.
* توانایی حمله نظامی ایران از نقاط مختلف پیشرفت های فناوری نظامی آمریکا را خنثی کرده است
در ادامه این گزارش آمده است که ناوهای مدرن آمریکا به سیستم های دفاعی متعدد و از جمله سپر موشکی "ایجیس" مستقر روی کشتی مجهز هستند اما ایران از طریق تقویت توانایی حمله از جهات مختلف در آن واحد، به دنبال راهی برای خنثی کردن پیشرفت های فناوری آمریکا بوده است؛ این استراتژی نوظهور ایران نه تنها به پرتاب گرهای سیار موشکی بلکه به زیردریایی های کوچک جدید، بالگردها و صدها قایق کوچک به شدت مسلح که تحت عنوان قایق های تندرو شناخته می شوند، متکی است.
* قایق های تندروی فوق العاده نظامی؛ سنگ بنای استراتژی دفاعی ایران در خلیج فارس
این قایق های کوچک فوق العاده نظامی ایران که اندازه برخی از آنها به سختی به اندازه طول واگن یک قطار می رسد، به سنگ بنای استراتژی دفاعی ایران در مقابل یک دشمن بسیار بزرگ تر در خلیج فارس تبدیل شده است.
قایق تندرو * قایق های تندروی ایران ماننده ابری از زنبور به طعمه بزرگ تر حمله می کنند
این روزنامه آمریکایی نوشته است که قایق های تندروی ایران می توانند درست مانند ابری از زنبورهایی که به یک طعمه بزرگ تر حمله می کنند، در آن واحد، از چندین جهت و به صورت جمعی سریعا 2 هزار مین ضد ناو برآورد شده ایران را برای حمله به ناوهای بزرگ کار بگذارند.
* قابیلت های نظامی ایران، ناوهای آمریکا را در محیط 360 درجه تهدید زمینی، هوایی، دریایی و حتی زیردریایی قرار می دهد
یک مقامات اطلاعاتی خاورمیانه در این رابطه اینطور اعلام کرده است که برخی از ناوهای نیروی دریایی آمریکا ممکن است در یک محیط تهدید 360 درجه ای قرار بگیرند و همزمان در کانون دشمنان زمینی، هوایی، دریایی و حتی زیردریایی قرار بگیرند.
این مقام اطلاعاتی آگاه که تمایلی به افشای نامش نداشت و در عین حال به بحث پیرامون استراتژی دفاعی آمریکا در برابر حمله احتمالی ایران پرداخت، در ادامه گفت: این سناریویی است که به یک کابوس تبدیل شده است.
* مشاور نظامی سابق پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا با توجه به قابلیت های نظامی ایران: ما عقب مانده ایم و باید عقب ماندگی خود را جبران کنیم
"مایکل آیزنشتات" مشاور سابق نظامی وزارت دفاع و وزارت خارجه آمریکا در این باره گفته است: نیروی دریایی آمریکا دستور به کار گیری سیستم های جدید دفاعی را در مقابل ازدحام قایق های کوچک و تندروی ایران داده است که شامل پهپادهایی است که از روی کشتی به پرواز در می آیند و همچنین موشک های ویژه و گلوله های توپ خانه ای، اما بسیاری از این سیستم های دفاعی جدید نیروی دریایی آمریکا برای چند ماه به کار گرفته نخواهند شد.
آیزنشتات ادامه داد: ما عقب ماندیدم و در تلاشیم که عقب ماندگی خود را جبران کنیم، اما اگر در کوتاه مدت درگیری به وجود بیاید، در این صورت ممکن است که ما کاملا آماده نباشیم.
این مشاور سابق نظامی پنتاگون و وزارت خارجه آمریکا همچنین مدعی شد که نیروهای آمریکا در جنگ با ایران سریعا احیا می شوند اما ایران ممکن است در صورتی که رسانه های جهانی تصاویر سوختن ناوهای آمریکایی در خلیج فارس را منتشر کنند، اعلام پیروزی روانی کند.
این روزنامه نوشته است که مقامات آمریکایی، افزایش قدرت نیروی دریایی ایران را بخشی از تلاش ایران برای تقویت قابلیت های نظامی خود در منطقه توصیف کرده اند.
* تصور عدم قابلیت ایران برای حمله به آمریکا "ساده لوحانه" است
بر اساس این گزارش، "دنیل پلتکا" کارشناس دفاعی مؤسسه آمریکایی "اینترپراز" در گزارش روز چهارشنبه خود مقابل کمیته روابط خارجی سنای آمریکا اینطور اعلام کرد که: ایران قابلیت حمله از آرژانتین تا ونزوئلا، در آسیا، در اروپا و سراسر خاورمیانه را دارد و ساده لوحه است که اینطور تصور کنیم که ایران قابلیت حمله به آمریکا را نداشته باشد.
خبر
نام منبع: خبرگزاری فارس
شماره مطلب: 20439
دفعات دیده شده: ۱۰۵۶ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش