Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • نیکولا حالا منفورترین رئیس جمهور اروپاست/سارکوزی: کمکم کنید!
    پنج‌شنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۱ ساعت ۲۳:۰۲

     چندین نظرسنجی مختلف که در رابطه با میزان محبوبیت سارکوزی انجام شد، همگی نشان دهنده آن بود که مردم فرانسه همچنان او را به عنوان "مرد ثروتمندان" می شناسند  روزنامه گاردین در مقاله ای به بررسی وضعیت محبوبیت نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه، پرداخت. این مقاله با این جمله آغاز می شود که، نیکولا سارکوزی در روزهای پیش از دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در یکی از همایش های انتخاباتی خود، در نهایت به جملاتی متوسل شده که


     چندین نظرسنجی مختلف که در رابطه با میزان محبوبیت سارکوزی انجام شد، همگی نشان دهنده آن بود که مردم فرانسه همچنان او را به عنوان "مرد ثروتمندان" می شناسند

    خبرگزاری فارس: نیکولا حالا منفورترین رئیس جمهور اروپاست/سارکوزی: کمکم کنید!

     روزنامه گاردین در مقاله ای به بررسی وضعیت محبوبیت نیکولا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه، پرداخت.

    این مقاله با این جمله آغاز می شود که، نیکولا سارکوزی در روزهای پیش از دور اول انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در یکی از همایش های انتخاباتی خود، در نهایت به جملاتی متوسل شده که به این معنی است: مردم فرانسه، کمکم کنید! تعداد حاضرین در این همایش انتخاباتی 150هزار نفر اعلام شد، اما خبرنگاران حاضر در این همایش اعلام می کنند که در واقع تعداد جمعیت بیش از 30هزار نفر نبوده است.

    این اتفاق که بیشتر به یک شکست برای سارکوزی می ماند، ریشه در گذشته دارد. یعنی زمانی که او در سال 2007 گرم مبارزات انتخاباتی بود. در آن زمان بود که او و مشاوران اقتصادی اش طرحی را تحت عنوان "حفاظ مالی" ارائه کردند، که بنا بر آن افراد ثروتمند اطمینان می یافتند که به هیچ وجه مالیاتی بیش از 50درصد درآمد خود پرداخت نخواهند کرد. این طرح یکجانبه که به شدت طرفدار ثروتمندان فرانسه بود، موجب شد تا از آن زمان به بعد وی به عنوان فردی که دوست اغنیا جامعه است  و از آن ها سود می برد، شناخته شود.

    اما از شروع مبارزات انتخاباتی 2012، او با اینکه 5 سال گذشته رئیس جمهور فرانسه بوده، سعی کرد تا چهره دیگری از خود ارائه دهد و خود را به عنوان "مرد مردم" و یا "بیگانه با سیاست بازی" معرفی کند. چندین نظرسنجی مختلف که در رابطه با میزان محبوبیت سارکوزی انجام شد، همگی نشان دهنده آن بود که مردم فرانسه همچنان او را به عنوان "مرد ثروتمندان" می شناسند. بر اساس آمار ارائه شده از سوی اندیشکده "ترا نوا"، دولت سارکوزی از سال 2007 تاکنون مبلغ 84 میلیارد یورو از درآمدهایی را که از محل افزایش مالیات ها در این کشور به دست آمده، مجددا در کشور هزینه کرده است. در این میان 50 میلیارد یورو این مبلغ صرف کارخانه ها شده، و 34 میلیارد یورو باقی مانده به مردم این کشور اختصاص یافته است. نکته جالب توجه این است که 10درصد ثروتمند جامعه فرانسه، 19 میلیارد یورو از این مبلغ 34 میلیاردی را دریافت کرده اند، حال آنکه که 90درصد باقی مانده مردم فرانسه تنها 15 میلیارد دریافت کرده اند. این 84 میلیارد یورو برابر 4 واحد از تولید ناخالص داخلی فرانسه است. لازم به ذکر است که اگر این "هدیه" به ثروتمندان فرانسوی داده نمی شد، در حال حاضر بدهی عمومی فرانسوی ها (برابر 85 درصد تولید ناخالص داخلی) از میزان بدهی عمومی مردم آلمان (83.5 درصد تولید ناخالص داخلی) کمتر بود.

    سارکوزی در سال 2007 عنوان می کرد که "فرانسه بیشتر کار خواهد کرد تا بیشتر درآمد داشته باشد". اما این وعده ای بیش نبود. حقیقت این است که مردم فرانسه بیشتر کار کردند تا کمتر درآمد داشته باشند: نرخ بیکاری در فرانسه در ماه فوریه 2012 به 10درصد رسید که این میزان در دسامبر 2007 برابر 7.9درصد بود. دولت سارکوزی سن بازنشستگی در این کشور را نیز بالا برد، که این طرح بیشترین آسیب را به قشر فقیر و سطح پایین فرانسه وارد کرد.

     

    سارکوزی

     

    سارکوزی در سال 2007 به عنوان "دولت پاک" مطرح می شد اما امروز او برای فرار از محاکمه و تحت تعقیب قرار گرفتن به دلیل رسوایی های مالی "بتن کورت"، "کراچی" و "تاکیدین"، چاره ای ندارد جز این که تلاش کند تا مجددا به ریاست جمهوری برسد.

    صحبت های سارکوزی هم نظیر "تونی بلر" و "دیوید کامرون" (نخست وزیر پیشین و کنونی انگلیس)، فاقد دیدگاه عمیق سیاسی است. سخنرانی های سیاسی او مملو از طرح ها و صحبت های متناقض است. او یک روز پول را نشانه ای از دست یابی به یک زندگی موفق می خواند و در روز بعد به بانکداران و سرمایه های نجومی آن ها حمله می کند. روزی به ستایش کارگران ساده می پردازد و روز دیگر مهاجرین و بیکاران را لکه ننگ می خواند.

    رای دهندگان فرانسوی دریافته اند که سارکوزی درک صحیحی از مفهوم دولت ندارد و موسسات دولتی فرانسه را جدی نمی گیرد.

    در حقیقت "مکتب سارکوزیسم" نمادی است از "مکتب برلوسکونیسم". در چنین مکتبی، دولت و حکومت به عنوان یک کارخانه در نظر گرفته می شوند که عدالت، فرهنگ، و آموزش همگی مواد اولیه اقتصاد به شمار می روند که باید بر اساس قواعد بازار به آن ها نگریست. می توان گفت که مکتب سارکوزی شبیه ترین مکتب به مکتب دولت های آمریکایی است.

    سارکوزی هم نظیر برلوسکونی هر روز در رسانه ها حاضر می شود و در مورد سیاست های خود صحبت می کند. صحبت هایی که در واقع هیچگاه به درستی مورد بحث قرار نمی گیرد. برخی این روند را دموکراسی زدایی سیاست می دانند: مردم نمی توانند در این سخنرانی های متناقض و ادعاهای احساسی نقشی ایفا کنند و نسبت به آن انتقاد کند. کسی جرات نمی کند به سارکوزی برای بیان این مطالب اعتراض کند.

    این مقاله با این جملات به پایان می رسد که شاید سارکوزی بتواند به نحوی در دور اول انتخابات فرانسه پیروز شود، اما سیاست های وی او را در مرحله دوم بازنده خواهند کرد.

    گفتنی است که انتخابات ریاست جمهوری فرانسه در دو دوره طی روزهای 22 آوریل (3 اردیبهشت) و 6 ماه مه (17 اردیبهشت) برگزار خواهد شد. آخرین نظرسنجی های منتشرشده نشان می دهد که هم اکنون 64 درصد مردم فرانسه از سارکوزی ناراضی هستند، که این آمار وی را به نامحبوب ترین رئیس جمهور اروپا بدل کرده است.



    گزارش
    نام منبع: خبرگزاری فارس
    شماره مطلب: 19121
    دفعات دیده شده: ۹۵۶ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش