-
گزارش هراس آلود روزنامه آمریکایی از عمق اقتدار«حاج قاسم»در خاورمیانه/وال استریت ژورنال:این ژنرال ایرانی مثل شخصیت افسانه ای«کارلا» است
جمعه ۱۸ فروردین ۱۳۹۱ ساعت ۰:۳۲
روزنامه وال استریت ژورنال طی گزارشی درباره فرمانده سپاه قدس ایران،او را به نقل از مقامات آمریکا و خاورمیانه چنین توصیف کرد: نافذ اطلاعاتی،استراتژیست سیاست خارجی، دیپلمات، فرمانده نیروهای رزم و برنامه ریز عملیات ها. روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" با اشاره به تحولات منطقه در گزارشی به "قاسم سلیمانی"، فرمانده سپاه قدس ایران اشاره کرد و نوشت: در دود و آتش رابطه میان آمریکا و ایران، این "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس ایران ا
روزنامه وال استریت ژورنال طی گزارشی درباره فرمانده سپاه قدس ایران،او را به نقل از مقامات آمریکا و خاورمیانه چنین توصیف کرد: نافذ اطلاعاتی،استراتژیست سیاست خارجی، دیپلمات، فرمانده نیروهای رزم و برنامه ریز عملیات ها.
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال" با اشاره به تحولات منطقه در گزارشی به "قاسم سلیمانی"، فرمانده سپاه قدس ایران اشاره کرد و نوشت: در دود و آتش رابطه میان آمریکا و ایران، این "قاسم سلیمانی" فرمانده سپاه قدس ایران است که به عنوان هدایتگر تلاش های ایران برای گسترش نفوذ در خارج از کشور و آزار غرب پدیدار شده است.
این روزنامه در ادامه با استناد به گفته مقامات آمریکا و اعراب مدعی شد که فرمانده نیروهای سپاه قدس ایران در ماه ژانویه سال جاری میلادی به طور مخفیانه برای دیدار با رئیس جمهوری سوریه به دمشق سفر کرد و بر دوستی بسیار نزدیک ایران با سوریه تأکید کرد.
با گسترش موج اسلامگرایی و افول جایگاه غرب و متحدانش در منطقه، غرب هجمه خود علیه ایران را که وزن استراتژیکش با تحولات اخیر بیشتر شده است، روز به روز افزایش می دهد. از جمله پروپاگانداهای واشنگتن و همقطارانش ایجاد جنگ داخلی در سوریه و متهم کردن ایران به دخالت در امور داخلی سوریه است. در این میان قاسم سلیمانی نیز به طور مرتب هدف تبلیغات منفی غرب قرار گرفته است. غرب در تلاش است از طرفی ایران و متحدانش در منطقه را تخریب چهره کرده و از طرفی دیگر مخالفان آن را تقویت کند.
وال استریت ژورنال در ادامه گزارش خود نوشت: روز یکشنبه، دولت اوباما اعلام کرد که ارائه تجهیزات ارتباطی به مخالفان سوریه را آغاز کرده است و کشورهای عربی دستمزد مبارزان مسلح را می پردازد.
این روزنامه افزود: در حالیکه فهم دقیق کارکرد داخلی ماشین سیاسی ایران دشوار است، اما نقش قاسم سلیمانی در سوریه نمایانگر این مسئله است که وی در میان مهم ترین چهره هایی است که سیاست ایران را اداره می کند.
بر اساس این گزارش، مقامات ارشد آمریکا و اعراب می گویند که این ایده سلیمانی بوده است که برای سالها با مسلح کردن گروههای شبه نظامی شیعه، نیروهای آمریکایی را قتل عام کرده و مورد آزار قرار دهد. فرمانده سپاه قدس بر فعالیت های ایران در حمایت از گروههایی چون حزب الله و حماس که با اسرائیل مبارزه می کنند، نظارت دارد.
وال استریت ژورنال ادامه داد: اسرائیل به طور آشکار نیروهای سپاه قدس را به زنجیره ای از تلاش ها برای ترور دیپلمات های اسرائیلی متهم می کند. مقامات آمریکایی به طور آشکار ایران و به طور خاص سپاه قدس را متهم می کنند. اکتبر سال گذشته میلادی، وزارت دادگستری آمریکا سردار سلیمانی به نقش داشتن در توطئه بمبگذاری با هدف کشتن سفیر عربستان در رستورانی در واشنگتن متهم کرد که ایران این اتهامات را رد کرده است. مقامات آمریکایی بر این باوند که تأییدیه سلیمانی برای تمامی عملیات های سپاه قدس در خارج از کشور لازم است.
بر اساس این گزارش، "موفق الربیعی" مشاور سابق امنیت ملی عراق که در سالهای اخیر سه مرتبه با سلیمانی در تهران دیدار داشته است، می گوید: وی یک متفکر عمیق استراتژیک است و سلیمانی معتقد است که باید برای انقلاب اسلامی ایران شهید شود.
این روزنامه آمریکایی نوشت: به گفته افرادی که با سلیمانی دیدار داشته اند، این فرمانده سپاه ۵۵ ساله فرد خونسرد و آرامی است. مقامات اطلاعاتی آمریکا و انگلیس زندگی واقعی این ژنرال ایرانی را با شخصیت افسانه ای "کارلا" مامور اطلاعاتی شوروی در رمان های دوران جنگ سرد "ژان لو کار" مقایسه می کنند. در حالیکه هر دو استاد شطرنج جهانی هستند، هدف آنها کند کردن پیشرفت های آمریکا و در عین حال هم تراز شدن با رقبای واشنگتن است.
این روزنامه افزود: سلیمانی همزمان نیز به طور آشکار با برنامه ریزان نظامی آمریکایی نیز ارتباط داشته است. در اوایل سال ۲۰۰۸، سلیمانی پیامی را به ژنرال "دیوید پترائوس" فرمانده وقت نیروهای آمریکایی در عراق از طریق "احمد چلبی" سیاستمدار عراقی فرستاد. بنا به گفته یکی از مقاماتی که در این رابطه اطلاع دارد، سلیمانی گفت: ژنرال پترائوس، شما باید بدانید که من، قاسم سلیمانی، سیاست ایران در خصوص موضوع عراق، لبنان، غزه و افغانستان را کنترل می کنم.
وال استریت ژورنال در ادامه به جایگاه وی در زمینه سیاست خارجی ایران اشاره کرد و نوشت: در دست داشتن فرماندهی نیروهای قدس، سهم ویژه ای از وظایف را به سلیمانی داده است. مقامات آمریکا و خاورمیانه وظایف وی را شامل موارد زیر می دانند: نافذ اطلاعاتی، استراتژیست سیاست خارجی، دیپلمات، فرمانده نیروهای رزم و برنامه ریز عملیات ها.
بر اساس این گزارش، "ریچارد کلارک" سزار مبارزه با تروریسم "بیل کلینتون" و "جرج بوش" می گوید: من سلیمانی را بعنوان یک نخبه شرور (!)می دانم که پشت تمامی فعالیت هایی است که سپاه قدس انجام داده است و در پشت تمامی عملیات های گسترش نفوذ ایران نیز قرار دارد.
گزارش فوق ادامه داد: تلاش برای دیدار با سلیمانی به واسطه مقامات ایران در سازمان ملل ناموفق بوده است. تهران هرگونه مشارکت در حمایت از تروریسم بین المللی یا ارائه تسلیحات برای دولت بشار اسد را رد کرده است. ایران اسرائیل را به نظارت بر ترور ۵ دانشمند هسته ای ایران در سالهای اخیر متهم کرده است که این اتهامی است که اسرائیل نه آن را تأیید کرده و نه آنرا رد کرده است.
وال استریت ژورنال به سابقه فرمانده سپاه قدس ایران اشاره کرده و می نویسد: سلیمانی در یک خانواده فقیر در استان کرمان متولد شده است. وی در جوانی قبل از آنکه به سپاه بپیوندد، مشاغل بی اهمیتی انجام می داد."علی آلفونه" که در اندیشکده "امریکن اینترپرایز" در واشنگتن تحقیقات انجام می دهد، می گوید که سلیمانی زمانیکه که در سپاه پاسداران بود، به سپاه قدس پیوست. به گفته آلفونه، سلیمانی در اوایل سالهایی که در سپاه قدس بود، به مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر در آسیای مرکزی و همچنین مبارزه با طالبان افغانستان می پرداخت. سلیمانی پس از کسب شهرت به دلیل مبارزات خود در جنگ ۸ ساله ایران و عراق، در اواخر دهه ۱۹۹۰ فرماندهی نیروهای قدس را برعهده گرفت.
این گزارش می نویسد: حسین موسویان (مذاکره کننده سابق هسته ای ایران) و الربیعی و افراد دیگری که سلیمانی را دیده اند، او را مذهبی و عملگرا می دانند اما در خصوص تمایل نهایی وی برای صلح با آمریکا اختلاف نظر دارند. موسویان می گوید که این فرمانده ایرانی می خواهد که غرب به نقش تهران به عنوان قدرت خاورمیانه پی ببرد. دیگران، سلیمانی را یک انقلابی می دانند که هرگز دوستی با "شیطان بزرگ" را نمی پذیرد.
یکی از دیپلمات های وزارت خارجی آمریکا در سال ۲۰۰۹ در بغداد طی اسنادی که توسط ویکی لیکس به دست آورده بود، نوشت: ژنرال پترائوس اشاره کرده بود که ما روزانه به طور میانگین با یک حمله موشکی و بمب گذاری مواجه خواهیم بود.
در این اسناد آورده شده بود: دفعه بعدی که جلال طالبانی با قاسم سلیمانی صحبت کند، به وی احتمالاً درباره نگرانی ما (آمریکا) درباره اقدامات ایران خواهد گفت.
بر اساس این گزارش، علاوه بر طالبانی، دیگر همپیمانان نزدیک دولت بوش از جمله چلبی نیز ژنرال سلیمانی را می شناسند. به گفته "فرانسیس بروک" مشاور سیاستمدار عراق در هفته هایی قبل از حمله آمریکا به عراق، چلبی بین واشنگتن و تهران سفر کرد و به سلیمانی درباره اهداف آمریکا گزارش داد.
با پایان جنگ عراق، نزاع آمریکا با سلیمانی و سپاه قدس به قلمرو جدیدی گسترش یافت. آمریکا به طور آشکار اعلام کرد که ایران تلاش می کند تا همپیمانان آمریکا در یمن، لبنان و بحرین را سرنگون کند. تهران نیز واشنگتن را متهم کرد که به منظور حمایت از منافع انرژی و امنیتی آمریکا، به پشتیبانی از پادشاهان و حاکمان مستبد عربی در خلیج فارس می پردازد.
مرکز این نزاع هم اکنون، سوریه است و در این نزاع، برای آمریکا، هدفِ پایان دادن به رژیم اسد، در وهله اول فرصتی برای تضعیف کردن ایران است. دولت اوباما امیدوار است که ناآرامی های سوریه یادآور جنبش اعتراضی ایران که توسط نیروهای امنیتی ایران در ۲۰۰۹ سرکوب شد، باشد.
یکی از مقامات ارشد آمریکا که در خصوص مسئله سوریه فعالیت می کند، می گوید: سلیمانی بعنوان دشمن آشکار شماره یک در بهار عربی پدیدار شد.
مقامات آمریکایی می گویند که دولت اوباما در تلاش است تا توانایی سلیمانی برای طرح ریزی نفوذ در سراسر خاورمیانه را کاهش دهد. وزارت خزانه داری آمریکا سه مرتبه، فرمانده نیروی سپاه قدس را تحریم کرده است. این تحریم ها همچنان پابرجا است.
در اکتبر سال گذشته میلادی، "رائول مارک گرخت" جاسوس "سیا" در مقابل کنگره شهادت داد که اگر نقش سپاه قدس در توطئه ترور سفیر عربستان سعودی ثابت شود، آمریکا باید قاسم سلیمانی را مسئول آن بداند و به دنبال او برود و یا او را دستگیر کند یا او را بکشد.
دولت ایران نیز در پاسخ از پلیس بین المللی اینترپل خواست تا گرخت را دستگیر کند و بیش از ۲۰۰ تن از قانونگذاران ایرانی بیانیه ای را در حمایت از سلیمانی به امضا درآوردند و وب سایت های فارسی زبان و گروههای ایرانی کمپینی را با شعار "ما همه قاسم سلیمانی هستیم" راه انداختند.
گزارش
نام منبع: خبرگزاری فارس
شماره مطلب: 18964
دفعات دیده شده: ۹۰۷ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش