Sorry! your web browser is not supported;

Please use last version of the modern browsers:

متاسفانه، مروگر شما خیلی قدیمی است و توسط این سایت پشتیبانی نمی‌شود؛

لطفا از جدیدترین نسخه مرورگرهای مدرن استفاده کنید:

للأسف ، متصفحك قديم جدًا ولا يدعمه هذا الموقع ؛

الرجاء استخدام أحدث إصدار من المتصفحات الحديثة:



Chrome 96+ | Firefox 96+
عملیات روانی
  • سفیر سابق آمریکا در اسراییل:ایران خارج از کنترل غرب و آمریکاست
    شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۱ ساعت ۱:۱۹

     اندیشکده بروکینگز[1] در مقاله ای به قلم "مارتین ایندیک"[2] سفیر سابق آمریکا در سرزمین اشغالی و مدیر برنامه سیاست خارجی در بروکینگز با عنوان "چرخش ایران از کنترل خارج است"، سیاست های اعلامی و اعمالی "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را متناقض و ناقص معرفی کرده و می نویسد: راهبرد دیپلماسی اجبار اوباما نه تنها به سود آمریکا نیست بلکه نتیجه عکس داشته و اوباما را دچار سردرگمی و شکست خواهد کرد. ایندیک می نویسد: از زمانی ک

     اندیشکده بروکینگز[1] در مقاله ای به قلم "مارتین ایندیک"[2] سفیر سابق آمریکا در سرزمین اشغالی و مدیر برنامه سیاست خارجی در بروکینگز با عنوان "چرخش ایران از کنترل خارج است"، سیاست های اعلامی و اعمالی "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا علیه ایران را متناقض و ناقص معرفی کرده و می نویسد: راهبرد دیپلماسی اجبار اوباما نه تنها به سود آمریکا نیست بلکه نتیجه عکس داشته و اوباما را دچار سردرگمی و شکست خواهد کرد.

    ایندیک می نویسد: از زمانی که دولت اوباما بر اساس راهبرد دیپلماسی اجبار و برای متوقف کردن برنامه های هسته ای ایران، تحریم های سنگینی علیه این کشور وضع کرده است، به نظر می رسد این راهبرد از اساس غلط و ناقص طراحی شده است و انچه که اوباما نیت داشت است، نه تنها به نتیجه نمی رسد بلکه نتیجه ای عکس برای وی داشته و اوباما را در مرحله خطرناکی قرار خواهد داد و ایران به جای قبول کردن مذاکرات صلح، به سمت آمادگی برای تولید سلاح هسته ای یا آستانه سلاح هسته ای پیش برود.

    تنها تصور اوباما درباره برنامه هسته ای و رها کردن آروزی رسیدن به سلاح هسته ای از سوی ایران، به زانو در آوردن این کشور بواسطه تحریم بانک مرکزی، تحریم صادرات نفت است؛ در حالی که رهبر ایران "آیت الله خامنه ای" در اظهارات خود تحریم های علیه ایران را بی اثر و بی نتیجه معرفی کرده است.

    از سوی دیگر، ماه گذشته سرپرست تیم مذاکره کننده هسته ای ایران اعلام کرد که ایران برای مذاکره آماده است یعنی شاهدی بر اینکه راهبرد رئیس جمهور موفق بوده است و ایران مجبور به پذیرش مذاکره شده است لکن، این نتیجه گیری در بهترین حالت ممکن، افکاری پوچ و واهی است.

    سفیر سابق آمریکا در سرزمین اشغالی در ادامه مقاله خود می نویسد: ایران سرعت برنامه هسته ای خود را نه تنها کاهش نمی دهد بلکه در ماه های اخیر بخلاف تصور غرب، سانتریفیوژ های موثرتر و بیشتری برای غنی سازی اورانیوم استفاده می کند.

    ایندیک می گوید: موافقان راهبرد فعلی رئیس جمهور، بی اعتنایی ایران مقابل اوباما را پیش درامدی بریا امتیاز دادن ایران معرفی می کنند لکن انچه ما از واکنش ایران شاهد هستیم، عدم ضعف این کشور را نشان می دهد و اینکه رژیم ایران می داند مقابل برگشت از این راه، بن بست است؛ از سوی دیگر، بدتریم اقدام ممکن از سوی رهبر ایران، نشان دادن ضعف از خود است با این تصور که اگر از خود ضعف نشان دهد، گروه های مخالف داخلی بهره برده و رژیم را از داخل با چالش مواجه می کنند.

    با توج به تجربه رهبر ایران درباره عاقبت "صدام حسین" و "معمر قذافی" و کوتاه آمدن این دو مقابل فشار جهانی، عملا با تحت کنترل درامدن برنامه هسته ای ایران، تهاجم نظامی عیله ایران شروع خواهد شد تا رژیم تغییر کند، لذا رهبر ایران هیچگاه کنترل بین المللی در برنامه هسته ای این کشور را قبول نخواهد و ما وارد تسلسل خواهیم شد.

    ایندیک می افزاید: از سوی دیگر، آستانه تحمل اسرائیل نیز با توجه به عدم توقف ایران به سرعت در حال کاهش است و اسرائیل به دنبال تشویق آمریکا برای وارد شدن به جنگ علیه این کشور است در حالی که اوباما سعی می کند با استفاده از تحریم های سنگین تر علیه ایران، نظر اسرائیل درباره حمله به این کشور را تغییر دهد زیرا اکثر کارشناسان نظامی به نتیجه منفی حمله اسرائیل به ایران هشدار داده اند.

    به نظر می رسد تنها راه برون رفت از مثلث بسته فعلی اوباما، نتانیاهو و [آیت الله] خامنه ای، جلب اعتماد [آیت الله] خامنه ای توسط اوباما است مبنی بر اینکه رئیس جمهور به دنبال سرنگونی [آیت الله] خامنه ای و رژیم ایران نیست؛ لکن با توجه به تشدید تحریم های سنگین علیه ایران این امکان عملا میسر نشده و بازهم ما دچار تسلسل خواهیم شد.

    مارتین ایندیک، به دلیل تئوری اش موسوم به "سیاست مهار دوگانه" که در طول جنگ ایران و عراق، تبدیل به سیاست رسمی ایالات متحده آمریکا در برخورد با دو کشور ایران و عراق شد، شهرت دارد.

    مارتین ایندیک، در سال ۱۹۸۲ میلادی، به عنوان «مدیر تحقیقات» به کمیته روابط عمومی آمریکا و رژیم صهیونیستی پیوست؛ به مدت هشت سال به عنوان موسس و مدیر اجرایی انستیتو سیاست خاورمیانه واشنگتن خدمت کرد وی اکنون، مدیر مرکز سابان در سیاست گذاری خاورمیانه در موسسه بروکینگز است.

    وی همچنین سمت دستیار ویژه سیاست خارجی بیل کلینتون، رئیس جمهور وقت آمریکا و دستیار مشاور امنیت ملی در امور مربوط به نزاع اعراب و رژیم صهیونیستی، ایران و عراق را در کارنامه خود دارد.









      -1Brookings Institution

      -2Martin Sean Indy



    خبر
    نام منبع: مشرق نیوز
    شماره مطلب: 18867
    دفعات دیده شده: ۳۸۷ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش