-
چرا رژیم صهیونیستی ساختار ارتش را تغییر داد؟
یکشنبه ۲۱ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۱۸
مجله الکترونیکی البیان در مقاله ای به تصمیم رژیم صهیونیستی در اصلاح زیرساخت های ارتش این رژیم و ایجاد عمق استراتژیک جدید در سرزمین های اشغالی اشاره کرده و به بررسی چگونگی این فرآیند و میزان تأثیر آن بر عملکرد ارتش اسرائیل پرداخته است. بر اساس این گزارش، یکی از ویژگی های مشترک عملیات در دوردست اختلاط میان بخش های مختلف نظامی و اطلاعاتی شامل نیروهای هوایی، دریایی و نیروهای ویژه است، فرماندهی و داشتن کنترل بر عملیات البته در ا
مجله الکترونیکی البیان در مقاله ای به تصمیم رژیم صهیونیستی در اصلاح زیرساخت های ارتش این رژیم و ایجاد عمق استراتژیک جدید در سرزمین های اشغالی اشاره کرده و به بررسی چگونگی این فرآیند و میزان تأثیر آن بر عملکرد ارتش اسرائیل پرداخته است.
بر اساس این گزارش، یکی از ویژگی های مشترک عملیات در دوردست اختلاط میان بخش های مختلف نظامی و اطلاعاتی شامل نیروهای هوایی، دریایی و نیروهای ویژه است، فرماندهی و داشتن کنترل بر عملیات البته در این عملیات ها متفاوت به نظر می رسد. البته می توان از این اعلام ارتش رژیم صهیونیستی این درس را نیز فرا گرفت که ارتش می خواهد فرماندهی استراتژیک برای عملیات دوردست از داخل سرزمین های اشغالی را ایجاد کند.این نوعی از جنگ است که اسرائیل پیش بینی می کند با آن مواجه شود. این جنگ به نحوی طولانی و سخت است که بر اثر مبارزه در طول مرزها نمی توان در آن پیروز شد بنابراین فرماندهی عمق باید وارد عملیات هایی شود که از طریق نیروهای ویژه صورت می گیرد و در این راستا هر یگان ویژه ای تلاش می کند تا توانمندی های منحصر به فرد خود را حفظ کند.
این گزارش در ادامه به دو محور عملیات از سوی این بخش نظامی اشاره کرده و آن را به این صورت توضیح می دهد: نخستین محور، نیروهای ویژه هستند که می توانند علیه حماس یا حزب الله و یا حتی ایران و تأسیسات هسته ای این کشور وارد عمل شوند؛ البته از جنگ دوم لبنان این نتیجه در ستاد ارتش اسرائیل به دست آمد که اگر بخش ها و یگان های مختلف نیروهای ویژه با هم همکاری داشته باشند، می توانند کارآیی بیشتری از خود نشان دهند. بخش دوم در زمینه نقش فرماندهی در نظارت و اشراف بر این قبیل عملیات های نظامی گسترده است که در خاک دشمن صورت می گیرد که در این حال، هر جبهه ای فرمانده خاص خود را دارد. به عنوان مثال، فرماندهی شمالی، این اختیار را دارد که در مرزهای مشخصی در مرزهای لبنان و سوریه فعالیت کند نه بیشتر از آن، این موضوع در مورد فرماندهی جنوبی و فعالیت در منطقه سینا نیز صادق است.
این گزارش می افزاید: مشکلی که در هر جنگ احتمالی آینده می تواند پیش آید این است که علاوه بر جنگ در مناطق مرزی باید ارتش فعالیت در عمق خاک دشمن را نیز مد نظر بگیرد؛ این، بویژه در مورد دستیابی حزب الله و حماس به موشک های دوربرد قابل بررسی است و حتی اگر اسرائیل بخواهد به سوریه نیز حمله کند فرماندهی جدید عمق نقش اساسی در اعزام نیروها خواهد داشت.
این موضوع در قبال نگرانی های رژیم صهیونیستی در تغییرات منطقه ای احتمالی در فرماندهی نظامی در سوریه و مصر و عراق نیز قابل مشاهده است، چرا که این کشورها نیز تصمیم به تشکیل فرماندهی جدیدی گرفته اند. این فرماندهی جدید البته میتواند در آینده در زمینه راه اندازی نیروهای ویژه به عنوان مثال در مورد ایران وارد عمل شود که در این حالت آنها باید برای عملیات در مناطق دورتر برنامه ریزی کنند بویژه درباره درگیری محرمانه ای که علیه گروه های مسلح ترتیب داده اند و به این ترتیب می خواهند به صورت غیرمستقیم با ایران نیز وارد درگیری می شوند.
این موضوع به عنوان مثال می تواند در حملات هوایی یا تشکیل یگان های نیروهای ویژه در سودان یا ترور یک ژنرال سوری در خانه اش خود را نشان دهد. به این ترتیب "بنی گانتس" رئیس ستاد ارتش اسرائیل دستورات خود را به فرماندهی جدید در زمینه بررسی تحولات و متغیرات استراتژیک در منطقه ابلاغ کرده است؛ در این بررسی ها نتیجه این بوده که باید تغییراتی در آمادگی های ارتش صورت گیرد و نیاز به وجود بخش جدید در ارتش احساس شده که توان عملیات مشترک در عمق را داشته باشد.
این گزارش در ادامه تأکید می کند که این تشکیلات جدید نشان می دهد که صهیونیست ها آرام نیستند. آنها در زمینه های امنیتی و نظامی فعالیت زیادی دارند و تهدیداتی را علیه تمام جهات در زمینه عملیات نظامی برای بازیابی قدرت بازدارنده خود که از جنگ 33 روزفرو پاشی شده، مطرح می کنند؛ البته در مقابل نگرانی هایی نیز دارند، یکی از این نگرانی ها این است که موشک های مقاومت به شهر تل آویو برسد، در این صورت ساکنان این شهر نیز در هر حمله احتمالی باید در پناهگاه ها بمانند.
خبر
شماره مطلب: 18774
دفعات دیده شده: ۴۶۰ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش