-
شبکه های اجتماعی ابزاری جاسوسی برای جمع آوری اطلاعات تاکتیکی + سند
شنبه ۶ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۵۸
مطالعه شورای مطالعات اطلاعاتی خاورمیانه نشان داد؛ شبکه های اجتماعی ابزاری جاسوسی برای جمع آوری اطلاعات تاکتیکی + سند شورای مطالعات اطلاعاتی مدیترانه در تازه ترین مطالعه خود به بررسی کارایی رسانه های اجتماعی برای جمع آوری اطلاعات و استفاده از آنها در برپایی جنگ سایبری پرداخته است. به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، مطالعه جدید «شورای مطالعات اطلاعاتی مدیترانه» در سال 2012 نشان می دهد که استفاده از رسانه های اجتماعی به مثابه ابزاری
مطالعه شورای مطالعات اطلاعاتی خاورمیانه نشان داد؛شورای مطالعات اطلاعاتی مدیترانه در تازه ترین مطالعه خود به بررسی کارایی رسانه های اجتماعی برای جمع آوری اطلاعات و استفاده از آنها در برپایی جنگ سایبری پرداخته است.به گزارش خبرنگار جنگ نرم مشرق، مطالعه جدید «شورای مطالعات اطلاعاتی مدیترانه» در سال 2012 نشان می دهد که استفاده از رسانه های اجتماعی به مثابه ابزاری پیشرو و جدید در جمع آوری اطلاعات تاکتیکی از منابع آشکار است.
یکی از محققان این تحقیق به نام جوزف فیتساناکیس ابراز می دارد: »در این مطالعه ما نشان می دهیم که فیس بوک، توییتر، یوتیوب، و دیگر شبکه های اجتماعی از دید سازمان های اطلاعاتی به عنوان کانال های شدیدا باارزشی برای کسب اطلاعات به حساب می آیند. ما یافته های خود را بر اساس سه مطالعه موردی اخیر بنا می کنیم که به عقیده ما عملکرد اطلاعاتی شبکه های اجتماعی را نشان می دهند.»
البته آنچه در این مطالعه بدان اشاره نمی شود، استفاده سازمان های جاسوسی از شبکه های اجتماعی برای اهداف دیگر است. این مطالعه مخاطب را به باور این تفکر سوق می دهد که شبکه اجتماعی تنها یک ابزار جمع آوری اطلاعات هستند، در حالی که تعدادی از گزارش های موجود حاکی از آن است که این شبکه برای انجام عملیات های روانی و پروپاگاندا از جمله ایجاد هویت های جعلی برای پوشش عملیات های پنهان مورد بهره برداری قرار می گیرد.
در همین راستا می توان به این نکته اشاره کرد که پنتاگون و ارتش آمریکا اعلام کرده اند که برای عملیات در شبکه های اجتماعی دست به ساخت نرم افزارهایی زده اند که می تواند برای یک فرد هویت های جعلی مختلفی را ایجاد کند و وی در این محیط ها دست به پروپاگاندا و عملیات های روانی در جهت پیشبرد منافع آمریکا بزند.
این مطالعه عمدتا بر اساس چهارچوب بیداری اسلامی می باشد که «دولت آمریکا را بر آن داشت تا دست به ایجاد دستورالعمل هایی بزند تا بتواند به جمع آوری اطلاعات از شبکه های رسانه های اجتماعی بپردازد.»
در این تحقیق همچنین به چگونگی استفاده از فضای سایبری برای برپایی جنگ سایبری علیه کشورهای مخالف آمریکا از جمله ایران پرداخته شده است. استفاده از ویرویس استاکس نت برای ایجاد تاخیر در برنامه هسته ای ایران و نیز طریقه استفاده فتنه گران در سال 88 برای ایجاد ناآرامی در ایران از جمله مواردی است که در این مطالعه به آنها اشاره شده است.
برای مطالعه این تحقیق به زبان انگلیسی http://www.mashreghnews.ir/fa/news/100841/کلیک کنید.
خبر
شماره مطلب: 18605
دفعات دیده شده: ۷۷۸ | آخرین مشاهده: ۲ ساعت پیش